Desničarka koja je favorit za premijera Italije objavila snimak silovanja: Javnost zgrožena, rivali se odmah ustremili na nju

23.08.2022

15:12

0

Političari su počeli da izvlače sve karte iz rukava u nameri da što bolje prođu na predstojećim izborima

Desničarka koja je favorit za premijera Italije objavila snimak silovanja: Javnost zgrožena, rivali se odmah ustremili na nju
profimedia-0699635547 - Copyright Profimedia

Liderku krajnje desnčarske partije Braća Italije Đorđu Meloni, koja je vodila u trci za narednog premijera zemlje, optužili su u ponedeljak za sramnu predizbornu kampanju njeni rivali nakon što je objavila video u kojem je ukrajinsku ženu silovao migrant u jednom italijanskom gradu.

Ženu staru 55 godina napao je tražilac azila iz Gvineje rano u nedelju na trotoaru u gradu Pjaćenca, rekli su lokalni zvaničnici. Incident je snimio građanin koji je iz stana posmatrao ono što se dešavalo na ulici, a napadač je uhapšen.

Policija je potvrdila hapšenje i saopštila da je muškarac priveden i da se istraga nastavlja.

Meloni, čija stranka Braća Italije vodi u anketama uoči nacionalnih izbora 25. septembra, tvitovala je video, koji je postavljen na veb-stranicu novina sa zamagljenom slikom, ali u kom se jasno čuje plač žene.

- Ne može se ćutati pred ovom groznom epizodom seksualnog nasilja na Ukrajinku koju je tokom dana u Pjaćenci izvršio tražilac azila - napisao je Meloni.

- Zagrljaj za ovu ženu. Učiniću sve što mogu da vratim bezbednost u naše gradovima.

Profimedia
Đorđa Meloni

Tvit je izazvao salvu kritika na mreži, a oštre reči stigle su i od njenih političkih protivnika.

- Nepristojno je koristiti slike silovanja. Još nepristojnije je to činiti u izborne svrhe - napisao je na Tviteru Enriko Leta, šef Demokratske partije levog centra.

Drugi lider centra, Karlo Kalenda, nazvao je tvit „nemoralnim“. Igiaba Skego, istaknuta italijanska književnice somalijskog porekla, optužila je Melonijevu za zloupotrebljavanje žrtve silovanja.

- Ponuđena kao mamac za klikove voajera umesto da bude zaštićena. Ova izborna kampanja je užasna - napisala je ona.

Meloni, koja je pozvala na pomorsku blokadu severne Afrike kako bi sprečila migrantske čamce da isplove, rekla je na Fejsbuku da su njeni rivali iskoristili silovanje da je napadnu, ignorišući žrtvu u želji da izbegnu da se pozabave, kako je ona nazvala, hitnom imigrantskom situacijom.

Leta je u postu naveo da je „poštovanje ljudi i žrtava uvek na prvom mestu“, a Kalenda je napisao da su „samo žrtve važne“.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike