Sergej Lavrov povodom smrti Darje Dugine: Ne bi trebalo imati milosti prema organizatorima, naručiocima i izvršiocima ubistva

23.08.2022

13:49

0

Autor: 24sedam

"Varvarski zločin za koji nema oproštaja"

Sergej Lavrov povodom smrti Darje Dugine: Ne bi trebalo imati milosti prema organizatorima, naručiocima i izvršiocima ubistva
Darija Dugin Sergej Lavrov - Copyright Printscreen/YouTube/The Wrath of Nature Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je ubistvo ruske novinarke Darje Dugine varvarskim zločinom za koji nema oproštaja.

On je to rekao na konferenciji za novinare nakon razgovora sa sirijskim ministrom spoljnih poslova Fejsalom Mekdadom.

Lavrov je izrazio nadu da će istraga biti brzo završena.

On je napomenuo da, nakon što se završi istraga, ne bi trebalo imati milosti prema organizatorima, naručiocima i izvršiocima ubistva Dugine.

Automobil kojim je upravljala Dugina dignut je u vazduh 20. avgusta uveče u Podmoskovlju.

Kako navodi FSB, iza ubistva novinarke stoje ukrajinske specijalne službe, a počiniteljka je državljanka Ukrajine Natalija Vovk.

FSB Rusije saopštio je da su nakon dizanja automobila u vazduh Dugine, Vovkova i njena ćerka Sofija Šaban otišle u Estoniju preko Pskovske oblasti.

Putin posthumno odlikovao Darju Duginu za hrabrost!

Vladimir Putin, ruski predsednik, je posthumno odlikovao  Darju Duginu Orednom za hrabost.  
Ruski predsednik je u  telegramu saučešća porodici ruske novinarke  Dugine, istakao da je njeno ubistvo nazvao "podlim i surovim zločinom".

- Podli, surov zločin prekinuo je život Darje Dugine, pametne, talentovane osobe sa pravim ruskim srcem: ljubaznim, punim ljubavi, saosećajnim i otvorenim -  naveo je Putin, a prenosi TASS.

Wikipedia
 

 

TASS je, pozivajući se na agencije za sprovođenje zakona, javio da će Vovkova biti stavljena na poternicu radi izručenja Rusiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike