Autobus se survao u provaliju! Četvoro turista poginulo, 16 povređeno!

22.08.2022

21:00

0

Među povređenima je četvoro Francuza, dvoje Grka, Kanađana, Izraelaca, Argentinaca i Peruanaca i jedna neidentifikovana osoba

Autobus se survao u provaliju! Četvoro turista poginulo, 16 povređeno!
Maču Pikču - Copyright Pixabay

Četvoro turista je izgubilo život, a 16 je povređeno u autobuskoj nesreći u Peruu nakon poseta inkanskom starom gradu Maču Pikču, saopštile su u ponedeljak vlasti.

Dvoje poginulih turista su iz Kolumbije, a drugo dvoje još nisu službeno identifikovani, rekla je pokrajinska vlada u Cuscu.

Među povređenima je četvoro Francuza, dvoje Grka, Kanađana, Izraelaca, Argentinaca i Peruanaca i jedna neidentifikovana osoba.

Nesreća se dogodila u noći na ponedeljak, stotinak kilometara od Ćuska, nekadašnje prestonice Inka, odakle turisti polaze u obilazak Maču Pikča

Autobus se survao u "ponor dubok više od sto metara", rekao je ministar rada i turizma Roberto Sančez, istaknuvši da je "na mestu nesreće bilo magle" i dodao da su turisti s težim povredama prevezeni su vojnim avionom u Limu.

Saobraćajne nesreće su česte u Peruu zbog loše putne mreže, prebrze vožnje i nedostatka signalizacije.

Pre tri nedelje 16 osoba je poginulo kada je njihov autobus pao u ponor u pokrajini Juninu.

Oko 5.000 turista u proseku svakog dana poseti Maču Pikču koji je u 15. veku sagradio inkanski vladar Pačakutek, a upisan je na UNESCO-ovu listu svetske baštine i jedno je od svetskih čuda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike