Neviđen skandal u poznatoj avio-kompaniji: Piloti zaspali tokom leta - njihovo obrazloženje prenerazilo sve!

19.08.2022

09:56

0

Podaci su potvrdili da je avion ostao na visini od 37.000 stopa dok je leteo pravo iznad aerodroma

Neviđen skandal u poznatoj avio-kompaniji: Piloti zaspali tokom leta - njihovo obrazloženje prenerazilo sve!
Pozivi iz snova: Piloti u kokpitu - Copyright Pixabay/y StockSnap

Putnici na letu ET343 kompanije „Etijopijan erlajns“, koji je u ponedeljak putovao iz Kartuma za Adis Abebu, preživeli su pravu dramu.

Naime, dvojica pilota koja su bila u avionu zaspala su usred leta. Međutim, nekako su uspela da spuste avion a da niko ne bude povređen.

Piloti koji su upravljali „boingom 737“ trebalo je da počnu spuštanje na aerodrom „Bole“ u ​​Adis Abebi, ali su podaci radara pokazali da su promašili svoje odredište.

Kontrola vazdušnog saobraćaja je pokušala da dozove par, ali nije uspela. Pilote je probudio zvuk autopilota koji se uključio nakon izvesnog vremena.

 

.

 

 

Podaci su potvrdili da je avion ostao na visini od 37.000 stopa dok je leteo pravo iznad aerodroma, prenosi Aviation Herald. Analitičar za vazduhoplovstvo Aleks Mačeras napisao je na Tviteru sledeće:

- Duboko zabrinjavajući incident u najvećoj afričkoj avio-kompaniji — „boing 737“ još uvek je bio na visini krstarenja od 37.000 stopa kada je stigao na odredište Adis Abebu. Zašto nije počeo da se spušta za sletanje? Oba pilota su spavala. Rekli su da pate od umora, kao i da to nije ništa novo! Nadajmo se da su oba pilota otpuštena i da će vazduhoplovne vlasti pokrenuti istragu o rasporedu dužnosti posade ove avio-kompanije.

- Hvala Bogu što se ništa loše nije dogodilo - napisala je jedna osoba.

Jedna grupa ljudi je ovaj incident opisala kao „lud“ i „neprofesionalan i opasan“, ali drugi su bili saosećajniji, sugerišući da su piloti mogli biti „preopterećeni“. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike