Peskov otkrio kada bi mogli da se sastanu Zelenski i Putin

08.08.2022

11:23

0

Ukrajinska delegacija je nestala sa radara, rekao je portparol Kremlja

Peskov otkrio kada bi mogli da se sastanu Zelenski i Putin
Vladimir Zelenski i Vladimir Putin 2019. u Parizu - Copyright Ian Langsdon/Pool via AP, File

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da još ne postoje neophodni preduslovi za sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog Vladimira Zelenskog kao i da se trenutno između Moskve i Kijeva ne vode razgovori.

- Ukrajinska delegacija pregovarača je, da tako kažem, nestala sa radarskih ekrana. Sada nema razgovora. Specijalna vojna operacija se nastavlja i trajaće sve dok se ne ostvare zacrtani ciljevi - poručio je Peskov.

Profimedia
Peskov

Kako je rekao portparol Kremlja, sastanak između Putina i Zelenskog mogao bi da bude održan tek nakon što pregovarači dve zemlje završe svoj "domaći zadatak", a preduslovi za razgovore na najvišem nivou trenutno ne postoje.

Peskov je to rekao komentarišući predlog turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da se ugovore pregovori Putina i Zelenskog.

Takođe, kako je dodao, turski predsednik je više puta nudio pomoć u rešavanju situacije oko Ukrajine i nastavlja to da čini.

- Znate da je predsednik Erdogan više puta nudio svoje usluge i ulagao napore da pokrene mirovni proces. Znamo da je njegova uloga u organizovanju veoma, veoma dobrih uslova za nekoliko rundi razgovora između ruske i ukrajinske delegacije bila prilično velika. I predsednik takođe nastavlja da ulaže napore da pomogne takvom procesu - rekao je Peskov.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike