Američki grad strahuje od serijskog ubice koji napada muslimane: Već 4 muškarca su pronađena mrtva (VIDEO)

08.08.2022

10:40

0

Autor: N. Pavlović

Mnogi su uplašeni za svoje porodice

Američki grad strahuje od serijskog ubice koji napada muslimane: Već 4 muškarca su pronađena mrtva (VIDEO)
muslimani - Copyright Albuquerque Police Department

Američke vlasti istražuju mogućnost da u Albukerkiju hara serijski ubica koji ubija muslimane, nakon što su četiri muškarca te veroispovesti pronađena mrtva tokom proteklih godinu dana.

Guvernerka Novog Meksika, Mišel Ludžan Grišam, rekla je da su uposlene dodatne policijske snage kako bi se istražila "ciljana ubistva".

- Nećemo stati u našoj potrazi za pravdom za žrtve i njihove porodice i iskoristićemo svaki resurs kako bi uhvatili ubicu ili više njih. Pronaći ćemo ih - rekla je guvernerka.

Kako je dodala, besna je što se to događa u Novom Meksiku, mestu koje se ponosi različitim kulturama.

Naim Husein (25), islamske veroispovesti, ubijen je u petak uveče, nakon ubistva Muhameda Afzala Huseina (27), koji je upucan samo nekoliko dana pre toga.

U julu je stradao i Aftab Husein (41), a Muhamed Ahmadi (62) je ubijen u novembru prošle godine.

Kako se navodi, Muhamed Afzal Husein i Aftab Husein su bili Pakistanci i odlazili su istu džamiju. Policija je uverena da postoji veza između ta dva slučaja.

Inače, muslimani u Novom Meksiku čine manje od jednog procenta stanovništva.

- Izuzetno smo zgađeni idejom da neko toliko mrzi nedužne ljude. Uplašeni smo za svoje porodice, za našu decu. I veoma smo zbunjeni - rekao je Ahmad Ased, direktor Islamskog centra u Novom Meksiku.

Za sada niko nije osumnjičen za ubistva, ali policija moli građane da pomognu u nalaženju jednog "sedana" za koji se sumnja da pripada ubici.

 

 

Ko su žrtve?

Naim Husein je pobegao iz Pakistana 2016. godine zbog progona šiita, a američki državljanin je postao pre samo mesec dana. Započeo je sopstveni biznis sa kamionima prošle godine i opisivali su ga kao vrednog i finog momka. Na dan ubistva, prisustvovao je sahrani prethodne dve žrtve kada je izrazio strah zbog tih pucnjava.

Profimedia/Adolphe Pierre-Louis/JOURNAL
Džamija u Albukerkiju

Muhamed Afzal Husein je radio u sektoru za planiranje grada Espanjola. Studirao je pravo i ljudske resurse na Univerzitetu u Pandžabu u Pakistanu, a studije mastera je završio u Novom Meksiku.

- Smireno je govorio i bio je veoma fin, lako ga je bilo zasmejati - rekao je gradonačelnik Džon Ramon Vidžil.

Za sada nema opširnijih podataka o drugim žrtvama. Muhamed Ahmadi je bio poreklom iz Avganistana, a Aftab Husein iz Pakistana.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike