Napad nožem u vrtiću: Ubijene tri osobe, ranjeno šest, pojavio se uznemirujući snimak - policajac uspaničeno nosi povređeno dete (VIDEO)

03.08.2022

11:32

0

Starost žrtava nije saopštena, ali se zna da je najmanje jedan mališan povređen

Napad nožem u vrtiću: Ubijene tri osobe, ranjeno šest, pojavio se uznemirujući snimak - policajac uspaničeno nosi povređeno dete (VIDEO)
kina napad - Copyright Printscreen Twitter/chenbuyi3

Tri osobe su stradale, dok je šest ranjeno u napadu nožem u vrtiću u jugoistočnoj kineskoj provinciji Đanksi do kog je došlo u sredu.

„Gangster sa kapom i maskom“ upao je u privatni vrtić u okrugu Anfu oko 10.00 ujutru po lokalnom vremenu, navela je policija u saopštenju objavljenom na kineskoj društvenoj mreži Veibo.

Osumnjičeni muškarac strar 48 godina i dalje je na slobodi, a na društvenim mrežama pojavile su se njegove fotografije.

- Organi javne bezbednosti ulažu sve napore da pronađu osumnjičenog - navodi se u saopštenju policije.

U snimku koji je nastao nedugo nakon napada, a koji je podelio državni Peking dejli, može se videti kako policajac nosi malo dete u naručju do kola hitne pomoći.

 

 

Starost žrtava nije saopštena.

Masovni nasilni zločini su retki u Kini, koja građanima striktno zabranjuje posedovanje vatrenog oružja, ali poslednjih godina je došlo do naleta masovnih uboda nožem.

Smrtonosni napadi do kojih je došlo u vrtićima i školama dogodili su se širom zemlje, a izveli su ih ljudi koji su navodno želeli da se osvete društvu.

 

 

Prošlog aprila dvoje dece je ubijeno, a 16 ranjeno kada je muškarac sa nožem ušao u vrtić na jugu Kine.

Nedavno su četiri osobe ranjene u ubodu nožem u velikoj bolnici u Šangaju, kada je prošlog meseca napadač iznenada krenuo u akciju pre nego što ga je savladala policija.

Šest osoba je takođe ubijeno, a 14 ranjeno nakon što je muškarac nožem izbo prolaznika u pešačkoj ulici u istočnom kineskom gradu Anking u junu prošle godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike