Medved izvukao ženu iz šatora i rastrgao je: To je bio redak predatorski napad

29.07.2022

14:47

0

Autor: 24sedam

Leu Dejvis Lokan (65) iz Čika, medved je izvukao iz svog šatora u zoru 6. jula 2021. u malom gradu Ovando, duž obale reke Blekfut

Medved izvukao ženu iz šatora i rastrgao je: To je bio redak predatorski napad
Ilustracija - Copyright Profimedia

Žena iz Кalifornije, koju je prošlog leta nasmrt rastrgao grizli medved u Montani, bila je žrtva retkog predatorskog napada medveda koji je naučio da traži ljudsku hranu.

Životinju su verovatno privukli mirisi u blizini njenog šatora koji su ostali iza nedavnog piknika povodom Dana nezavisnosti, rekli su zvaničnici za divlje životinje u novom izveštaju

Leu Dejvis Lokan (65) iz Čika, medved je izvukao iz svog šatora u zoru 6. jula 2021. u malom gradu Ovando, duž obale reke Blekfut.

Otprilike sat vremena pre napada, medved je prišao šatorima u kojima su Lokan i par iz Teksasa kampovali. Probudila se uz ogromnog medveda toliko blizu nje da je čula njegov dah.

Кamperi su uspeli da uplaše medveda. Lokan je premestila hranu iz svog šatora u obližnju zgradu i naoružala se konzervom spreja za medvede. Ali ona je odbila ponudu da odsedne u hotelu i vratila se u svoj kamp.

Oko sat vremena kasnije, medved se vratio u njen šator i napao je, što je izazvalo njenu trenutnu smrt.

Medved koji ju je ubio razvio je "predatorski instinkt", prema izveštaju koji je ranije ovog meseca objavilo izvršno telo Međuagencijskog komiteta grizlija. Grizli je naučio da pronađe ljudsku hranu.

Pixabay
 

Medved koji je rastrgao Lokan ubijen je nekoliko dana kasnije kada je upao u kokošinjac u blizini Ovanda.

Loka, medicinska sestra u penziji, rekla je paru sa kojim je kampovala nakon prvog susreta sa medvedom da je životinja "njušila njenu glavu".

Istražitelji pretpostavljaju da je medved osetio njen šampon za kosu sa voćnim mirisom, piše "Dejli majl".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike