Američka država uvela vanredno stanje zbog širenja majmunskih boginja!

30.07.2022

07:52

0

Svetska zdravstvena organizacija je zbog izbijanja epidemije majmunskih boginja prošle nedelje proglasila globalnu zdravstvenu vanrednu situaciju

Američka država uvela vanredno stanje zbog širenja majmunskih boginja!
majmunske boginje profimedia-0694296985 - Copyright 24sedam/Profimedia

Guvernerka savezne američke države Njujork Keti Hočul u petak uveče je proglasila vanredno stanje u državi zbog širenja majmunskih boginja.

- Proglašavam vanrednu situaciju u državi kako bih osnažila naše napore u borbi protiv majmunskih boginja - napisala je Hočulova na Tviteru.

 

 

Ona je dodala da je više od jednog na četiri slučaja majmunskih boginja u Sjedinjenim Državama evidentiran Njujorku, što takođe ima neproporcionalan uticaj na rizične grupe.

Od 29. jula, država Njujork je imala ukupno 1.383 potvrđena slučaja majmunskih boginja, navodi se na veb stranici gradskog sekretarijata za zdravstvo.

Brazil i Španija prijavili su ranije prve smrtne slučajeve prouzrokovane majmunskim boginjama izvan Afrike, a Svetska zdravstvena organizacija je zbog izbijanja epidemije majmunskih boginja prošle nedelje proglasila globalnu zdravstvenu vanrednu situaciju, preneo je Tanjug.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike