Sveštenik u moru držao službu, dušek mu bio oltar: Crkva se oglasila u neverici (VIDEO)

28.07.2022

14:19

0

Autor: N. Pavlović

Nestašni otac Bernuskoni je sada pod istragom

Sveštenik u moru držao službu, dušek mu bio oltar: Crkva se oglasila u neverici (VIDEO)
sveštenik-more - Copyright Youtube/BlitzTv

Italijanske vlasti su pokrenule istragu protiv sveštenika koji je službu održao u moru, a dušek na naduvavanje iskoristio kao oltar.

Otac Matija Bernaskoni (36), iz milanske parohije, rekao je da je planirao da održi redovnu nedeljnu misu pod drvećem na plaži u Krotoneu, na jugu Italije, nakon što je pomagao u letnjem kampu za srednjoškolce.

Međutim, kako nisu mogli da nađu hlad i sklone se od velike vrućine, Bernaskoni je rekao da je jedna porodica ponudila dušek. Služba se održala u moru, a posetioci su bili u kupaćim kostimima, uključujući i sveštenika.

Nakon što su se snimci ovog bizarnog događaja proširili internetom, lokalna katolička arhiepiskopija je pozvala na poštovanje.

- U nekim posebnim slučajevima, moguće je održati misu izvan crkve, ali je uvek neophodno održati kontakt sa crkvenim vođama, kako bi se dobio savet na koji odgovarajući način ju je moguće izvesti - poručili su iz arhiepiskopije Krotone-Santa Severina.

Bernaskoni je pod istragom zbog vređanja religije.

Sveštenik se izvinio rekavši da je nejgov potez "možda bio nepromišljen" i da se to više neće ponoviti.

- Nije bila moja namera da trivijalizujem evharistiju, to je jednostavno bila misa nakon radne nedelje. Ali, simboli su snažni i oni govore, ponekad, na drugačiji način nego što bismo želeli. Bilo je naivno od mene da to ne uzmem u obzir - poručio je.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike