Bajden ima koronu: Posle pometnje da boluje od raka, Bela kuća izdala saopštenje

21.07.2022

14:33

0

Autor: 24sedam

Počeo je da uzima pakslovid

Bajden ima koronu: Posle pometnje da boluje od raka, Bela kuća izdala saopštenje
bajden - Copyright Atef Safadi/Pool via AP

Američki predsednik Džo Bajden pozitivan je na koronavirus, saopštila je Bela kuća.

Kako su naveli, Bajden ima blage simptome i radiće od kuće.

Podsetimo, predsednik SAD je prethodno napravio pometnju kada je izjavio da ima rak, ali je Bela kuća pojasnila da je "mislio na stanje koje je već lečeno pre nego što je preuzeo dužnost prošle godine".

Bajden (79), dao je komentar o svom zdravlju tokom govora u Somersetu u Masačusetsu u sredu, govoreći o emisijama iz rafinerije nafte u blizini svoje kuće iz detinjstva u Delaveru.

- Zato ja i tako mnogi drugi ljudi sa kojima sam odrastao imamo rak i zašto je Delaver najduže imao najveću stopu raka u naciji - rekao je.

Bajdenov lekar: Predsednik ima kijavicu, suv kašalj, oseća umor

Predsednik SAD ima kijavicu, oseća umor i ima povremeno suv kašalj, naveo je njegov lekar Kevin O'Konor u pismu koje je danas uputio sekretarki za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer.

Blagi simptomi počeli su u sredu uveče, napisao je O'Konor dodajući da očekuje da će predsednik pozitivno reagovati na lečenje.

Bajden je počeo da uzima pakslovid, antivirusni lek koji ima za cilj da umanji težinu bolesti.

Zamenik sekretara za štampu Bele kuće Endru Bejts kasnije je na Tviteru objasnio da je Bajden mislio na nemelanomske karcinome kože koje je uklonio pre nego što je položio zakletvu kao predsednik.

Inače, Bajden (79) je u potpunosti vakcinisan, primio je dve doze Fajzerove vakcine protiv koronavirusa neposredno pre nego što je preuzeo dužnost predsednika SAD, treću dozu vakcine primio je u septembru, a četvrtu dozu 30. marta.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike