Jezivi slučaj iz prošlog veka dobio epilog: Bacio ženu u septičku jamu, telo nađeno tek nedavno, a on se izvlačio punih 40 godina

16.07.2022

11:48

0

Za svoje nedelo pokušao je da okrivi serijskog ubicu Freda Vesta

Jezivi slučaj iz prošlog veka dobio epilog: Bacio ženu u septičku jamu, telo nađeno tek nedavno, a on se izvlačio punih 40 godina
profimedia-0707380690 - Copyright Profimedia

Penzionisani uzgajivač svinja proglašen je krivim za ubistvo svoje supruge 1982, čije telo je pronađeno skriveno u septičkoj jami na njihovoj farmi 37 godina kasnije.

Dejvid Vinejbls (89) pokušao je da okrivi serijskog ubicu Freda Vesta za ubistvo Brende Vinejbls.

Tokom suđenja koje je trajalo mesec dana, njegov pravni tim rekao je da Vest ima veze sa selom Kempsi u Vusterširu (Novi Južni Vels, Australija), gde je Brenda nestala u maju 1982.

Takođe su tvrdili da je gospođa Vinejbls možda napustila svoj bračni dom na farmi i „ili se ubila ili naišla na nekoga ko joj je želeo zlo“.

Ali porota je osudila Vinejblsa za ubistvo supruge koje je počinio početkom maja 1982. godine.

Tužilac Majkl Barous rekao je da se Vinejbls "izvlačio sa ubistvom" skoro 40 godina nakon što je svoju ženu bacio u septičku jamu u blizini farme.

Njena lobanja i druge kosti otkrivene su tokom pražnjenja komore 12. jula 2019, šest godina nakon što je Vinejbls prodao imanje za više od 460.000 funti.

Profimedia
Dejvid Vinejbls

Odbacivši Vinejblsovu odbranu kao besmislenu, Barous je na početku suđenja rekao: „Istina je, kaže tužilaštvo, da ju je ubio Dejvid Vinejbls. Hteo je da je skloni s puta - želeo je da nastavi svoju dugogodišnju vezu sa drugom ženom, Lorejn Stajls. Znao je za septičku jamu na osamljenoj lokaciji. To je za njega bilo skoro savršeno skrovište i skoro 40 godina uspevao je da se izvuče sa ubistvom."

Pred porotom je izloženo da je Vinejblsova afera sa Lorejn Stajls počela oko 1967. godine i da se od tada nastavila.

Barous je rekao da je do 1981. gospođa Stajls "ponovo sumnjala u osećanja Dejvida Vinejblsa", ali da je vlasnik farme ponovo pokrenuo vanbračnu vezu tokom božićnih i novogodišnjih praznika, mesecima pre nego što je njegova žena nestala.

Vinejbls je rekao poroti da se probudio ujutro 4. maja 1982. i otkrio da mu je žena, tada stara 48 godina, nestala.

Rekao je da je zatim pretražio okolna imanja i deo obližnje reke Severn.

Profimedia
Brenda Vinejbls

Kako je rečeno na sudu, Vinejbls je posle ubistva delovao smireno onima koji su ga poznavali.

Kasnije je tražio poništenje braka sa "nestalom" suprugom, koju su rođaci i prijatelji na sudu opisali kao ljubaznu, gostoljubivu i druželjubivu ženu.

Sudu u Vusteru rečeno je da je penzioner obavestio policiju nakon hapšenja 2019. da veruje da je Vest možda ubio Brendu, kojoj je dijagnostikovana depresija.

Vinejblsu je određen pritvor i presuda će biti izrečena sledeće srede.

- Užasna istina je da je Brendu ubila osoba koja je trebalo da najviše brine o njoj. Zatim je dopustio da njeni prijatelji i porodica tako dugo ne znaju šta joj se dogodilo - rekao je detektiv narednik Džejms Berd govoreći u ime policije Zapadne Mersije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike