"Vašington balansira na ivici nuklearnog sukoba sa Moskvom": Zaharova upozorila SAD da igraju opasnu igru!

13.07.2022

10:24

0

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova kritikovala je i pokušaje Japana da Rusiju prikaže kao državu koja preti nuklearnim oružjem

"Vašington balansira na ivici nuklearnog sukoba sa Moskvom": Zaharova upozorila SAD da igraju opasnu igru!
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Sjedinjene Američke Države igraju opasnu igru balansirajući na ivici direktnog sukoba sa Rusijom i rizikujući mogućnost nuklearnog sukoba.

- SAD i njihovi saveznici balansiraju na ivici otvorenog vojnog sukoba s Moskvom, koji bi bio prepun nuklearnih napetosti - kazala je zaharova, a prenosi TASS.

- Nakon što je izazvao eskalaciju ukrajinske krize i pokrenuo hibridne sukobe sa Rusijom, Vašington i njegovi saveznici opasno balansiraju na ivici otvorenog vojnog sukoba s našom zemljom, što bi značilo direktnu borbu između nuklearnih sila. Jasno je da bi takav sukob bio pun nuklearne eskalacije - dodala je.

Osim toga, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova kritikovala je i pokušaje Japana da Rusiju prikaže kao državu koja preti nuklearnim oružjem. 

- Hoće da nas prikažu kao zemlju koja preti upotrebom nuklearnog oružja. To je neprihvatljivo - podvukla je ona i dodala da uprkos svim tvrdnjama da "Rusija preti celom svetu nuklearnim oružjem", nije bilo nijedne izjave zvanične Moskve u tom smislu, preneo je TASS njenu izjavu za radio Sputnjik.

- Ovo tvrde britanska strana, SAD, Japan i čitav niz zemalja članica EU. Ipak, ne postoji nijedna izjava u kojoj bi zvanični ruski predstavnik, državni zvaničnik ili političar direktno uključen u sistem upravljanja zemljom ovo rekao, zapretio ili uopšte razgovarao o tome hipotetički - dodala je Zaharova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike