Jezivo: Ubica iz Čikaga na licu istetovirao brojeve četiri i sedam - nakon ubistva postalo jasno i zašto!

07.07.2022

06:56

0

On je priznao policiji da je pucao sa krova zgrade i da je zatim pobegao u Medison u Viskonsinu, gde je razmišljao da takođe otvori vatru na jednom događaju, saopštile su vlasti

Jezivo: Ubica iz Čikaga na licu istetovirao brojeve četiri i sedam - nakon ubistva postalo jasno i zašto!
FW22oB6WYAAIvEW - Copyright Tviter/@MrAndyNgo

Robert Krimo (22) uhapšen zbog masovne pucnjave tokom parade povodom Dana nezavisnosti u ponedeljak u predgrađu Čikaga Hajlend Park, optužen je po sedam tačaka za ubistvo prvog stepena.

On je priznao policiji da je pucao sa krova zgrade i da je zatim pobegao u Medison u Viskonsinu, gde je razmišljao da takođe otvori vatru na jednom događaju, saopštile su vlasti.

- Osumnjičeni se vratio u Ilinois, gde je kasnije uhapšen nakon što je odlučio da nije spreman za napad u Viskonsinu - rekao je portparol Operativne grupe za istragu krivičnih dela okruga Lejk Kristofer Koveli na konferenciji za novinare u sredu, nakon saslušanja na kojem je 21-godišnjem Krimu odbijena kaucija, prenosi AP.

Krimo je u Viskonsinu, nakon što je tamo pobegao, video još jednu proslavu Dana nezavisnosti i "ozbiljno razmišljao" o tome da i tamo zapuca.

AP Photo/Charles Rex Arbogast, Pool
 

Državni tužilac okruga Lejk Erik Rajnhart objavio je optužbu na konferenciji za novinare u utorak. Ukoliko bude osuđen, osumnjičeni će se suočiti sa obaveznom kaznom doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta. Biće podignute još optužbe protiv Krima, rekao je Rajnhart.

Na još jednoj konferenciji za novinare u utorak, policija je potvrdila da je broj poginulih u pucnjavi porastao na sedam, a ranjenih na 46.

Narednik Kristofer Koveli iz Operativne grupe za velike zločine okruga Lejk rekao je da je osumnjičeni nekoliko nedelja unapred planirao napad, koristio je pušku velike snage i ispalio više od 70 metaka u masu, a u napadu je delovao sam.

Policija je pronašla drugu pušku u vozilu Krima kada je on uhapšen u ponedeljak, pored one pronađene na licu mesta. Hajlend Park je naselje 40 kilometara severno od Čikaga.

Njegovi stanovnici su u utorak uveče održali bdenje za preminule uz prisustvo potpredsednice SAD Kamala Haris.

Bio opsednut brojevima 4/7

Vlasti tvrde da je Robi Krimo imao čudnu opsesiju brojevima 4 i 7, koji, kada se transponuju, odgovaraju danu njegovog ubistva 4. jul.

Kristofer Koveli, portparol Operativne grupe za velike zločine okruga Lejk, rekao je da je Robert E. „Bobi“ Krimo III,  očigledno „imao afiniteta“ prema brojevima jer ih je istetovirao na licu.

Osumnjičeni je navodno koristio pseudonim „Avake47“ na onlajn forumu gde su on i drugi često postavljali slike posledica nasilja. Krimova opsesija „očigledno potiče od muzike koja ga zanima“, dodao je Koveli.

Tviter/suspendovan nalog
 


Zvaničnici nisu elaborirali značaj brojeva, ali postoji nekoliko teorija koje počinju sa vremenskim potpisom "7/4" koji se koristi u brojnim pesmama. Sliku Krima koji nosi tamno odelo i crvenu kravatu uporedili su sa "Agentom 47", izmišljenim protagonistom video igrica Hitman.

Brojevi 4 i 7 takođe odgovaraju datumu kada je odlučio da počini svoj zločin. Jul je sedmi mesec u godini, a izabrani dan je 4.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike