Ubica iz Čikaga prvi put na sudu: Priznao da je planirao još jedan napad!

06.07.2022

17:36

0

Autor: N. Pavlović

Policija kaže da je bio opčinjen brojevima četiri i sedam

Ubica iz Čikaga prvi put na sudu: Priznao da je planirao još jedan napad!
viber_slika_2022-07-06_18-54-11-972 - Copyright AP Photo/Lake County Major Crime Task Force; Nam Y. Huh

Robert Krimo (21) koji je na proslavi Dana nezavisnosti u Hajland Parku, u Čikagu, ubio sedam ljudi, prvi put se pojavio pred sudijom gde je priznao zločin, ali i da je "ozbiljno razmišljao" da zapuca na još jednom događaju, u satima dok je bio u bekstvu.

Kako se navodi, posedovao je još jednu pušku i najmanje 60 metaka kada je pobegao sa mesta zločina.

U majčinom automobilu se vozio ka Medisonu, ka Viskonsinu, ali se potom vratio ka Ilinoisu, nakon što je shvatio da nije dobro pripremljen da bi izveo još jedan krvavi pir.

AP Photo/Charles Rex Arbogast, Pool
 

- Tokom vožnje je uočio slavlje u području Medisona, pa je razmišljao da izvede još jedan napad oružjem koje je imao u automobilu. Ozbiljno je razmatrao da počini još jednu masovnu pucnjavu - rekao je Kristofer Koveli iz policije Lejk Kauntija.

Za sada, istražitelji ne znaju zašto se Krimo odvezao baš do Medisona i zašto se vratio natrag dok su za njim tragali policajci.

Policija je saopštila da je u Hajland Parku koristio poluautomatsku pušku marke Smit i Veson "M&P 15" kojom je ispalio najmanje 80 metaka na učesnike parade, a dvaput se zaustavljao da dopuni municiju.

Uhapšen je samo osam kilometara od mesta masakra, a tada je priznao da je otvorio vatru na paradu nakon što se popeo na krov jednog poslovnog objekta.

Vlasti nisu još otkrile šta je mogao da bude njegov motiv, ali su istakli da je imao "privrženost brojevima četiri i sedam", što ukazuje na datum 4. jul kada se proslavlja Dan nezavisnosti SAD.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike