Ovo je ubica iz Čikaga: Objavljivao opskurne animacije na mrežama, juče ubio šest i ranio 36 ljudi! (FOTO/VIDEO)

05.07.2022

06:41

0

Živeo je u Higvudu, pregrađu Čikaga, s ocem i stricem

Ovo je ubica iz Čikaga: Objavljivao opskurne animacije na mrežama, juče ubio šest i ranio 36 ljudi! (FOTO/VIDEO)
Krimo - Copyright Tviter

 

Policija je više sati nakon pokolja na paradi za Dan nezavisnosti u blizini Čikaga uhapsila Roberta Krima (22), koji se sumnjiči da je hicima iz puške ubio šestero i ranio više od 36 ljudi.

Krima je uočio policajac iz severnog Čikaga u obližnjem Lake Forestu. Policajci su okružili njegov automobil i uhapsili ga, nije pružao otpor. 

FBI je ranije objavio da Krima smatra "naoružanim i opasnim" te je ponudio novac za informacije koje bi dovele do njegova hapšenja. Federalna agencija opisala ga je kao mršavog mladića, visokog oko 180 centimetara s više tetovaža po licu i vratu.

Krimo još uvek nije službeno optužen, ali ga se sumnjiči za smrtonosnu pucnjavu. Motiv napada i dalje nije poznat.

Ko je Krimo?

 

 

.

 

 

Steven Monaceli, novinar specijalista za ekstremizam, na Tviteru je napisao da je Krimo ranije na Jutjubu objavio "više uznemirujućih videa koji prikazuju nasilna dela". Na Jutjubu su ostali mesecima pre nego što su skinuti. 

Ilustracije koje je objavio prikazuju osobu s pancirom i GoPro kamerom montiranom na kacigu kako puškom nišani u ljude koji leže na tlu. 

Krimo je, javlja "Newsweek", ranije nastupao pod aliasom "Awake the Rapper", a njegove videe na Jutjubu pogledao je velik broj ljudi pre nego što su skinuti. I ostale društvene mreže, uključujući Instagram, Discord i Tviter su takođe skinuli njegove profile.

 

 

Uznemirujuće ilustracije koje je objavljivao Krimo, na Tviteru je objavila novinarka USA Todaja Monik O. Madan. Među njima je i ilustracija osobe koja leži na tlu u krvi nakon obračuna s policijom. 

CBS javlja da je Krimo živeo u Higvudu, pregrađu Čikaga, s ocem i stricem.

Bous video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike