Još jedna žrtva: U blizini Hurgade ajkula opet ubila kupačicu!

03.07.2022

14:24

1

U objavi nisu objavljeni identitet žene

Još jedna žrtva: U blizini Hurgade ajkula opet ubila kupačicu!
ajkula-čamac - Copyright Facebook/Billingsgate Charters

Nakon što je austrijska penzionerka Elizabet Skvajer (68) preminula nakon stravičnog napada ajkule u egipatkom letovalištu, austrijski portal "Haute" piše da se danas dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život. 

Dve žene su poginule u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i potvrdilo spekulacije koje su se juče pojavile na društvenim mrežama.

- Žene su napadnute dok su plivale - piše u objavi Ministarstva na Fejsbuku, navodi Arab News.

U objavi nisu objavljeni identitet žene.

Guverner Crvenomorske oblasti Amr Hanafi naredio je u petak zatvaranje svih plaža u ovoj oblasti na tri dana "pošto je ajkula napala austrijsku turistkinju".

Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, plaža u Hurgadi potpuno je pusta. Jednu ženu ajkula je napala u blizini pontona, a drugu nešto dalje.

Jasmina Jevtić Tomić, vodič na brodovima u Hurgadi, oglasila se nakon smrtonosnog napada ajkule na ženu u Egiptu.

Otkrila je detalje incidenta i otkud ajkula u tom delu letovališta, a na početku razgovora za srpske medije navela je da se napad dogodio u Sal Hašišu i da su plaže u tom području zatvorene na tri dana.

- Od jutros pratim celu situaciju od momenta kako sam ustala. Saznala sam to što se desilo. Jedino proverena informacija je da su zatvorene plaže na tri dana u Sal Hašišu. Znači, nema plivanja, nema kupanja, nema ronjenja u tom pordučju, to je ono što je provereno. Žena koja je nastradala je Austrijanka. Napala ju je ajkula, prema nekim mojim saznanjima, otprilike u večernjim satima na plaži - navela je tada Jasmina.

- Vrlo je čudno to što se desilo. Ovde je zabranjeno plivanje posle 18 sati. Koliko čujem, gospođa je plivala nakon tog perioda, čudno mi je da je niko nije sprečio u tome i opomenuo. Čudno mi je i da ajkula tako plitko zašla. Gospođa je plivala pre bova i nije ušla u najdublji deo - navodi Jasmina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike