Tajfun pokidao brod napola, traga se za više od 20 članova posade: Objavljen snimak napete akcije spasavanja u blizini Hongkonga! (VIDEO)

03.07.2022

12:21

0

Dramatičan snimak iz spasilačke akcije prikazuje člana posade koji se na užetu uvlači u helikopter pod naletima jakog vetra

Tajfun pokidao brod napola, traga se za više od 20 članova posade: Objavljen snimak napete akcije spasavanja u blizini Hongkonga! (VIDEO)
spasavanje - Copyright Printscreen Twitter/SriLankaTweet

Potraga za više od dvadeset članova posade čiji se brod u subotu prepolovio i potonuo nakon što se zatekao u blizini centra tajfuna Čaba i dalje je u toku, saopštile su vlasti za potragu i spasavanje u Hongkongu.

Državna leteća služba Hongkonga (GFS) saopštila je da je brod potonuo oko 300 kilometara jugozapadno od ostrva.

 

 

U objavi na Instagram nalogu GFS je saopštio da je primio zahtev za spasavanje u subotu u 7.25 po lokalnom vremenu.

Rečeno je da je posada napustila brod nakon što je pretrpeo značajnu štetu u Južnom kineskom moru.

Dramatičan snimak iz spasilačke akcije prikazuje člana posade koji se na užetu uvlači u helikopter dok brod ispod njega tone.

 

 

Spašena su tri člana posade, ali je i dalje nejasna sudbina preostalih 27 ljudi koji su bili na brodu, saopštio je GFS, dodajući da su teški vremenski uslovi ometali operaciju potrage i spasavanje.

Četiri helikoptera i dva aviona raspoređena su na nesto dešavanja kako bi sproveli operacije potrage i spasavanja, dodaje GFS.

Oluja je izazvala poremećaje širom regiona, otkazani su letovi, dok su zbog jakog vetra i pljuskova zatvorena neka preduzeća.

 

 

Vlasti Hongkonga izdale su upozorenje zbog tajfuna u četvrtak, tokom dugo očekivane posete kineskog lidera Sija Đinpinga. Svečano otvaranje novog Muzeja palate u Hongkongu, koje je trebalo da se poklopi sa 25. godišnjicom okončanja britanske vladavine i predaje grada u kineske ruke, odloženo je za nedelju zbog oluje.

Tajfun Čaba je stigao u provinciju Guangdung oko 15 časova po lokalnom vremenu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike