Serijski ubica izbegao smrtnu kaznu tako što je priznao još tri ubistva! Porodice žrtava konačno otkrile strašnu istinu

30.06.2022

17:17

0

Autor: N. Pavlović

Monstrum nad monstrumima

Serijski ubica izbegao smrtnu kaznu tako što je priznao još tri ubistva! Porodice žrtava konačno otkrile strašnu istinu
ris-serijski-ubica - Copyright AP Photo/Sue Ogrocki, File

Serijski ubica Vilijam Luis Ris (62), koji je već u Oklahomi čekao izvršenje smrtne kazne, izjasnio se krivim za tri ubistva u Teksasu, a zahvaljujući nagodbi je dobio doživotnu kaznu zatvora.

Ris se u Galvestonu izjasnio krivim za ubistva Laure Smiter (12) i Džesike Kejn (17), a oba zločina su se dogodila 1997. godine. Potom je prebačen u obližnji Englton gde se izjasnio i o slučaju nestanka Keli Koks (20).

Dobio je po tri doživotne kazne za ove slučajeve, a nema pravo ulaganja žalbe.

- Dvadeset i pet godina je mučno dug period da bi se čekala pravda, i dugo smo mislili da ovaj dan nećemo ni dočekati - rekla je Gej Smiter, majka ubijene devojčice Laure.

Kako se navodi, Ris je već izdržavao 60-godišnju kaznu zbog kidnapovanja Sandre Sapo 1998, a 2016. je počeo da sarađuje sa vlastima koje su istraživale nekoliko drugih slučajeva.

Tako je prošle godine osuđen za ubistvo Tifani Džonson (19) koje je počinio 1997. u Oklahoma Sitiju. Monstrum je sproveo svoj krvavi pir tokom pet meseci 1997. godine u Teksasu i Oklahomi, nakon što je već odležao 10 godina zatvora zbog silovanja dve žene.

Kada je reč o njegovim žrtvama, Laurin nestanak je prijavljen u aprilu 1997. kada se nije vratila sa jutarnjeg džogiranja. Njeni ostaci su pronađeni dve nedelje kasnije u jednoj bari, oko 30 milja dalje od porodične kuće.

Keli Koks (20) je studirala kriminologiju na Univerzitetu Severnog Teksasa. Kada je završila sa obilaskom zatvora Denton, shvatila je da su joj ključevi ostali u kolima. Otišla je do obližnje benzinske pumpe kako bi nazvala dečka, ali više nije viđena živa. Iza sebe je ostavila ćerku od 19 meseci.

Samo dve nedelje kasnije, Tifani Džonson, koja se tek bila udala, oteta je iz perionice kola u gradu Betaniju, u Oklahomi. Telo je pronađeno narednog dana u polju u Jukonu. Utvrđeno je da je silovana i zadavljena.

U avgustu 1997. godine, Džesika Kejn je otišla na žurku kako bi proslavila ulogu u srednjoškolskom mjuziklu. Njen kamionet je pronađen nadomak porodične kuće u Teksasu.

U oktobru iste godine, Ris je uhapšen zbog kidnapovanja zbog čega je osuđen na 60 godina zatvora.

Dok je bio na izdržavanju kazne u Teksasu, istražitelji iz Oklahome su ga povezali sa Džonsonovom.

Ris je potom počeo da sarađuje sa vlastima nakon što je dobio uverenje tužioca da neće tražiti smrtnu kaznu, pa je priznao i druge zločine.

Istražitelje je 2016. godine odveo do ostataka Džesike Kejn, ali i Keli Koks.

Gej Smiter, majka žrtve Laure Smiter, zahvalila je Risu, uprkos svemu, što je otkrio istinu rekavši da mu je oprostila nakon što je godine provela u "paklu besa i ljutnje".

Ćerka ubijene Keli Koks, Aleksis, koja je imala samo 19 meseci kada se dogodio stravičan zločin, godinama je tražila nestalu majku.

- Konačno možemo da zatvorimo to poglavlje i da ne brinemo da će povrediti još nekoga - rekla je.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike