Strava u Meksiku, uhapšen serijski ubica: Mlade žene vrbovao preko oglasa za posao, pa ih zlostavljao i ubijao

04.06.2022

06:32

0

Autor: 24sedam

Uhapšen muškarac koji se sumnjiči da je ponudama za posao preko interneta namamio najmanje sedam devojaka,koje je prvo zlostavljao, a zatim ubijao

Strava u Meksiku, uhapšen serijski ubica: Mlade žene vrbovao preko oglasa za posao, pa ih zlostavljao i ubijao
Tan2021-11-5_1834745_1 - Copyright Tanjug/AP photo

Vlasti u Meksiku uhapsile su muškarca koji se sumnjiči da je ponudama za posao preko interneta namamio najmanje sedam devojaka,koje je prvo zlostavljao, a zatim ubijao.

Snimci sa nadzornih kamera pokazuju da se pomenuti muškarac na javnim mestima sastajao sa žrtvama, a na jednom od videa, vidi se kako sa jednom od njih odlazi vozeći se na motoru.

- Policija sumnja da je on povezan sa ubistvima najmanje sedam žena - rekao je pomoćnik sekretara za javnu bezbjednost Rikardo Meija.

Jedostavno nestala

Poslednji u nizu sumnjivih slučaja je ubistvo 31- godišnje devojke kojoj se gubio svaki trag nakon što je otišla na sastanak za novi posao, piše Guardian.

 

 

- Virdžinija Moreno je napustila svoju kuću u Verakruzu i otišla je u hotel "Bienvenido" kako bi se sastala sa osobom koja joj je preko Facebooka ponudila posao, nakon toga je jednostavno nestala - kaže Meija.

Njen slučaj izazvao je veliku pažnju u Meksiku posebno nakon što su njeni rođaci protestvovali zbog njenog nestanka. Njeno telo koje je bilo u neprepoznatljivom stanju pronađeno je nekoliko dana kasnije, a policija je ovu devojku identifikovala preko lične karte koja je pronađena u blizini mesta gde je ležalo njeno telo, kao i DNK analizom.

Tužioci su takođe rekli da je ovaj muškarac povezan i sa ubistvom 22-godišnje studentkinje koja je u aprilu tražila posao. On je devojku krajem marta navodno namamio da se sastane sa njim u jednom kafiću, a zatim ju je on odveo u jednu berbernicu, gdje je najverovatnije i ubijena.

Imao saučesnicu

Tri dana kasnije policija je pronašla njeno telo.

- Žrtva je pretučena, sekusalno zlostavljana, a zatim i zadavljena - saopštila je policija.

Ono što je mnogima privuklo pažnju je činjenica da je ubica birao da se sa devojkama sastane na javnom mestu naočigled velikog broja ljudi, kao i to što je uspeo da ih ubedi da dobrovoljno pođu sa njim, očigledno ubeđene da im nudi posao.

 

 

Tužioci su saopštili da su tela pronašli na različitim mestima i da je većina njih bila umotana u plastične kese. On je takođe koristio niz pseudonima i od 2012. godine se nalazi na poternici zbog optužbi za silovanje.

On je uhapšen zajedno sa još jednom devojkom za koju se veruje da mu je saučesnica.

Meksičke vlasti su juče saopštile da su uspele da spase dve djevojčice starosti 13 i 14 godina, koje su namamljene ponudama za posao, a koje su na autobuskoj stanici pronađene sa muškarcem koji je pokušao da ih kidnapuje.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike