Bivši šef Formule 1 izjavio da bi "primio metak" za Putina i kritikovao Zelenskog: Čini mi se da želi da se vrati ulozi komičara!

30.06.2022

11:19

0

Sasvim sam siguran da je Ukrajina mogla da se izvuče iz svega da je htela, izjavio je Eklston

Bivši šef Formule 1 izjavio da bi "primio metak" za Putina i kritikovao Zelenskog: Čini mi se da želi da se vrati ulozi komičara!
Berni Eklston Vladimir Putin - Copyright AP/Alexei Nikolsky

Bivši šef Formule 1 Berni Eklston izjavio je u jednom gostovanju da bi "primio metak" za ruskog predsednika, kao i da je Putin "razumna i prvoklasna osoba", dok je ukrajinskog lidera Zelenskog kritikovao, napominjući da je trebalo da sluša Kremlj.

- Nažalost, on je poput mnogih poslovnih ljudi, kao i poput mene, normalno je da sa vremena na vreme pravimo greške i kada pogrešite, morate da date sve od sebe da se izvučete iz toga - istakao je Berni o Putinu u gostovanju za britansku televiziju u sredu.

Ovaj 91-godišnji milijarder je takođe kritikovao ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog jer nije uložio dovoljno napora da dopre do svog ruskog rivala.

- Njegova profesija, koliko razumem, je nekada bila komičar – i mislim da izgleda da želi da je nastavi - istakao je Eklston i dodao:

- Mislim da bi, da je razmišljao, definitivno uložio dovoljno napora da razgovara sa Putinom, koji je razumna osoba, i saslušao bi ga, te bi verovatno našli zajednički jezik.

- Sasvim sam siguran da je Ukrajina mogla da se izvuče iz svega da je htela.

Eklston je rekao da nije razgovarao sa svojim "prijateljem" otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru. 

- Apsolutno sam siguran da on sada želi da nije započeo celu ovu situaciju koja nije započela kao oslobodilačka akcija - istakao je Eklston kritikujući zabranu ruskih sportista kao odgovor na situaciju u Ukrajini.

Na pitanje da li Rusija treba da bude uklonjena iz kalendara Formule 1, Eklston daje jasan odgovor:

- Smatram da je pogrešno isključivati ruske sportiste. Nisu se uopšte mešali u ovo. Ne bi trebalo da budu kažnjeni.

Eklston od 2017. godine nije na čelu Formule 1. Povodom njegovog intervjua oglasili su se i sadašnji čelnici kompanije ističući da nije u skladu sa njihovim "savremenim vrednostima".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: news.sky.com

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike