„Bio bi to odvratan prizor": Putin reagovao na predlog lidera G7 da se skinu, pa taknuo Džonsona u Tačerovu

30.06.2022

08:06

0

Predsednik Rusije reagovao je na dešavanja sa samita sedam ekonomski najrazvijenijih zemalja

„Bio bi to odvratan prizor": Putin reagovao na predlog lidera G7 da se skinu, pa taknuo Džonsona u Tačerovu
putin-forum1 - Copyright Sergei Bobylev/TASS Host Photo Agency Pool via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin odgovorio je liderima G7 koji su tokom samita u Nemačkoj predlagali da se skinu kao on na nekim fotografijama i „pokažu da su snažniji od Putina“, ocenivši da bi to bio „odvratan prizor“.

- Ne znam kako su hteli da se skinu: do struka, ispod struka, ali mislim da bi to bio odvratan prizor - rekao je Putin novinarima nakon Kaspijskog samita.

Zatim je podsetio na pesnika Aleksandra Puškina, koji je rekao da se može biti i pametan čovek i u isto vreme razmišljati o lepoti.

- Slažem se sa ovim. Sve u čoveku treba da bude harmonično: i duša i telo. Ali da bi sve bilo tako harmonično, potrebno je odustati od zloupotrebe alkohola i drugih loših navika, baviti se fizičkom kulturom i sportom - dodao je Putin, ne govoreći na koga je tačno mislio rekavši ovo.

Takođe je podsetio da lično poznaje sve lidere G7.

- Ovo nije najbolji period naših odnosa i to je jasno. Ipak, oni su lideri, imaju karakter i ako budu želeli, postići će neophodan uspeh. Ali moraju da rade na sebi - zaključio je Putin.

 

 

Ruski lider je takođe prokomentarisao izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona koji je rekao da Putin „ne bi pokrenuo rat da je žena“, istakavši da mu se to ne čini baš „korektnim poređenjem sa ovim što se dešava danas“.

Putin je s tim u vezi podsetio na bivšu britansku premijerku Margaret Tačer, koja se svojevremeno donela odluku o vojnim dejstvima.

- Neću sada da govorim šta bi bilo kad bi bilo. Samo želim da podsetim na događaje iz novije istorije kada je Margaret Tačer odlučila da započne borbena dejstva protiv Argentine za Foklandska ostrva. Eto, jedna žena je donela odluku da započnu borbena dejstva. Gde su ta Foklandska ostrva, a gde Britanija? - rekao je Putin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike