Britaniju drma novi skandal! Princ Čarls od katarskog šeika primio torbu sa milion evra - i to ne samo jednom

26.06.2022

16:47

0

Autor: 24sedam

Naslednik britanskog trona je između 2011. i 2015. lično primio ukupno tri miliona evra od šeika Hamada bin Jasima bin Džaber el Tanija

Britaniju drma novi skandal! Princ Čarls od katarskog šeika primio torbu sa milion evra - i to ne samo jednom
Profimedia

Princ od Velsa je, prema pisanju Sandej tajmsa, od kontroverznog katarskog političara primio torbu u kojoj se nalazilo milion dolara u kešu.

On je, prema pisanju ovog lista, između 2011. i 2015. lično primio ukupno tri miliona evra od šeika Hamada bin Jasima bin Džaber el Tanija, bivšeg katarskog premijera.

Jednom prilikom šeik Hamad je predao princu Čarlsu milion evra koji su se navodno nalazili u torbi "Fortnum i Mejson" – reč je o luksuznoj prodavnici koja ima kraljevsko odobrenje za prodaju prinčevskih namirnica i čaja.

 

 

Drugom prilikom princ Čarls je primio veliku putnu torbu u kojoj se nalazilo milion evra. To se dogodilo prilikom privatnog sastanka 2015. u Klerens hausu, rezidenciji princa Čarlsa.

Jonathan Brady, Pool via AP
 

U saopštenju Klerens hausa navodi se da su donacije primljene od šeika odmah prosleđene u dobrotvorne fondove i da su sve procedure poštovane.

 

 

Donacije koje je princ Čarls primio našle su se u žiži javnosti poslednjih meseci nakon optužbi da je jednom saudijskom donatoru obećano britansko državljanstvo. U Klerens hausu su rekli da princ Čarls nije bio upoznat sa tim.

Majkl Foset, izvršni direktor fondacije, podneo je ostavku u novembru, pošto je optužen da je milijarderu Mahfuzu Mareju Mubaraku bin Mahfuzu ponudio titulu viteza u zamenu za dobrotvorne donacije.

Bonus video:

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi