Nakon smrti majke otkrivena jeziva sudbina ćerke! Autistična žena 42 godine nije smela da napusti porodični dom! (VIDEO)

23.06.2022

21:23

0

Autor: I.P.

Rođaci i komšije znali da je žena veći deo svog života provela izolovana od spoljašnjeg sveta

Nakon smrti majke otkrivena jeziva sudbina ćerke! Autistična žena 42 godine nije smela da napusti porodični dom! (VIDEO)
Ilustracija - Copyright AP Photo/Thanassis Stavrakis

Nedavna smrt 76-godišnje žene u Larisi, otkrila je tragičan život njene 51-godišnje ćerke koja prema pisanju grčkih medija nije smela da je napusti porodični dom od svoje devete godine, to jest od  3. razreda - dakle, ukupno 42 godine.

Prema pisanju medija, majka penzionerka, pronađena je kako leži mrtva na ulaznim stepenicama svog doma, nakon što se prošle subote vratila iz kupovine. Rodbina koja je pronašla beživotno telo pozvala je policiju.

Ispitujući 51-godišnju ćerku o okolnostima koje su dovele do smrti njene majke, policija je navodno saznala da žena nije izašla iz kuće od svoje devete godine.

Čini se da su rođaci i komšije znali da je žena veći deo svog života provela izolovana od spoljašnjeg sveta.

 
Porodična kuća se nalazi u centru grada Larisa, a u podrumskim prostorijama žive rođaci porodice. Prozori i vrata objekta su obezbeđeni gvozdenim rešetkama, naveli su lokalni mediji. 

Istovremeno, obdukcijom je utvrđeno da je majka umrla od patoloških uzroka i da nije bila žrtva krivičnog dela.

Nijedan zvanični razlog za ovakve životne okolnosti sada sredovečne žene nije objavljen u javnosti. Međutim, neki opštinski zvaničnici Larise rekli su medijima da žena boluje od autizma.

Ćerkina tetka koja živi u podrumu dvospratne kuće navodno je rekla da je znala da je njena sestričina izolovana, i da se mnogo puta svađala sa pokojnom sestrom oko toga.

Kako navode lokalni mediji otac pomenute žene preminuo je pre 20 godina.

Čini se da je 51-godišnja žena potpuno svesna svoje situacije, ali će je ispitati socijalna služba i stručnjak za mentalno zdravlje, kako bi se njeno stanje moglo pravilno proceniti i organizovati njen budući život.

Porodični dom iz ove strašne priče po svedočenju medija je bio uredan, a porodica je imala finansijska sredstva. 

- Ono što želimo da razjasnimo jeste da li je ovo zatvaranje deteta bilo nasilno ili namerno. U mestu gde su živeli postoji jak lokalna zajednica koji je očigledno znala šta se dešava. Takav incident se ne krije. Dete je svakako bilo pod lekarskim nadzorom i sigurno bi posetilo neke zdravstvene ustanove, istakao  je zvaničnik Larise.

On je naglasio da su „škole u ​​vreme odrastanja ovog deteta manje-više odbijale ljude sa takvim problemima. Nije bilo specijalnih škola pre 1984. kada su polako počinjale sa radom u velikim gradovima. a zatim posle 1984. i polako su se stidljivo počele pojavljivati u osttalim gradovima.”

Ono što je sigurno jeste da ova žena pripada krugu ljudi kojima je potrebna podrška.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike