Sprečen pokolj 400 pasa: Kineski grad se spremio za festival, policija uz inteligentan savet zaustavila bezumlje!

22.06.2022

05:50

0

Autor: A. B.

Aktivisti su pronašli kreativne načine da spasu pse koji su bili spremni za festival psećeg mesa

Sprečen pokolj 400 pasa: Kineski grad se spremio za festival, policija uz inteligentan savet zaustavila bezumlje!
Psi - Copyright Pixabay

Kineska policija presrela je kamion sa 386 pasa za klanje na godišnjem festivalu jedenja psećeg mesa u južnom kineskom gradu Julin, koji je trebalo da počne u utorak.

Snimci sa lica mesta pokazuju da su psi bili nagurani u žičane kaveze u lošim uslovima. Otkrivši kamion prošlog vikenda, aktivisti za prava životinja zabrinuti su da neki od njih možda boluju od zaraznih bolesti. 

Zato su kamion prijavili policiji, pozivajući se na zakone zemlje o prevenciji epidemije.

Lin Sjong, jedan je od aktivista koji je video kako policija zaustavlja kamion.

- Bilo je užasno videti toliko pasa u tako užasnom stanju, bilo je to kao kamion iz pakla za ove jadne životinje... Pseće meso i klanje donosi sramotu našoj zemlji i zato ćemo nastaviti da se borimo dok ne vidimo kraj ovoj patnji.

Profimedia
 

Uoči ovogodišnjeg festivala psećeg mesa koji privlači malu publiku u gradu, kineski aktivisti pronašli su kreativne načine da spasu pse od ubijanja.

Sjao He, aktivista za prava životinja sa sedištem u Šanksiju, rekao je da je nedeljama radio sa kolegama aktivistima da prođe kroz postojeće kineske zakone i propise kako bi ubedio vlasti da zaustave događaj.

Kraj "psećeg gulaša" i ostalih "specijaliteta": Zašto je javnost podeljena oko najveće brutalnosti 21. veka? (VIDEO)

- Postoje propisi koji artikulišu kako se postupa sa životinjama, na primer, zakonski obavezni sertifikati karantinske inspekcije. Ali očigledno je da oni koji su nosili pse nisu poštovali propise. Moramo da podsetimo i njih kao i vlasti (na te propise).

Kinesko ministarstvo poljoprivrede i ruralnih pitanja je 2020. godine reklo da psi nisu "stoka" za jelo, već su životinje pratioci.

Kampanji koji su bili uključeni u spasavanje pasa na brodu rekli su da su oni različitih rasa, veličina i zdravstvenog stanja. 

Rekli su da se verovatno radi o ukradenim kućnim psima čuvarima ili kućnim ljubimcima, lutalicama otetim sa ulica ili drugim nepoznatim izvorima bez traga. Nakon policijske intervencije tokom vikenda, psi su poslati u karantin.

Piter Li, specijalista za kinesku politiku rekao je da su vlasti Julina "prevarene" od strane trgovaca koji su lažno tvrdili da je konzumacija psećeg mesa "tradicionalna" i da je deo lokalne kulture ishrane. 

- Potrošnja psećeg mesa zavisi od ponude, vođena je trgovcima, a ne potrošačima. Klanje pasa u Julinu je komercijalne prirode, a ne kulturne - rekao je on.

Li je dodao da je njegov tim na terenu video julinsku policiju kako pokušava da spreči vlasnike preduzeća da naprave "festival".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike