Odlučeno je: Deljenje fotografija nesreće u kojoj je poginuo Kobi Brajant koštaće Los Anđeles 2.5 miliona dolara! Zasad…

03.11.2021

18:33

0

Autor: 24sedam

Dve porodice dobile odštetu, čeka se presuda po tužbi Vanese Brajant

Odlučeno je: Deljenje fotografija nesreće u kojoj je poginuo Kobi Brajant koštaće Los Anđeles 2.5 miliona dolara! Zasad…
profimedia-0586322333 - Copyright Profimedia

Okrug Los Anđeles moraće da plati 2.5 miliona dolara odštete zbog ilegalnog deljenja fotografija nesreće u kojoj je život izgubio legendarni košarkaš Kobi Brajant, njegova ćerka Điana, i još sedam osoba, piše AP, uz dodatak da bi ova suma mogla da bude i veća, s obzirom da se presuda po tužbi Kobijeve udovice Vanese Brajant još čeka.

Metju Mauzer, čija je žena jedna od žrtava stravične nesreće, treba da dobije 1,25 miliona dolara odštete, kao i J.J i Aleksis Altobeli, koji su u nesreći izgubili roditelje i sestru, dok je ročište u sudskom postupku koji je pokrenula Vanesa Brajant zakazano za februar 2022.

Podsetimo, Kobi, njegova ćerka Điana (13) i još 7 osoba poginule su u padu helikoptera 26. januara 2020. godine, zapadno od Los Anđelesa.

Jedine osobe koje su imale pravo da fotografišu mesto katastrofe bili su istražitelji agencije zadužene za sigurnost prevoza (NTSB) i službenici pravosudne medicine, ali je skandal izbio jer su policajci i vatrogasci iz okruga Los Anđelesa snimali mobilnim telefonima scene nesreće, kao i žrtve, a potom su ih delili sa drugim osoba.

Zbog toga su porodice žrtava podnele tužbu protiv lokalnih vlasti, kojima su njihovi advokati preporučili da se postigne sporazum, kako bi se izbegao nastavak sudskog procesa koji je već bio "težak" 1,3 miliona dolara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike