Prvi snimak Amerikanca koga su zarobili Rusi: "Moje ime je Aleksandar i ja sam protiv rata" (VIDEO)

17.06.2022

19:40

0

Autor: 24sedam

U četvrtak se pojavila fotografija Drukea i Huina u zadnjem delu, kako se čini, ruskog vojnog kamiona što bi mogla da bude potvrda da su ih zarobile ruske snage severno od Harkova

Prvi snimak Amerikanca koga su zarobili Rusi: "Moje ime je Aleksandar i ja sam protiv rata" (VIDEO)
238746_aleksandar-druke_f - Copyright Aleksandar Druke/Foto: Tviter/ @ferozwala

Novinar portala "Raša tudej" objavio je snimak na kojem se pojavljuje Aleksandar Druke, Amerikanac za kog se veruje da je zarobljen u blizini Harkova.


- Moje ime je Aleksandar Druke. Ja sam protiv rata - rekao je zarobljeni Amerikanac na snimku. Poslednju rečenicu je rekao na engleskom i na ruskom jeziku. - Živ sam i nadam se da ću se vratiti što je pre to moguće, volim vas, rekao je on u snimku.

Zapadni mediji objavili su vest da su Aleksandar DŽon-Robert Druke (39) iz Tuskaluse u Alabami i Endi Taj Ngok Huin (27) iz Hartsela u Alabami - koji su se borili zajedno sa ukrajinskim snagama severno od Harkova - nestali i postoji bojazan da su ih ruske snage zarobile.

U četvrtak se pojavila fotografija Drukea i Huina u zadnjem delu, kako se čini, ruskog vojnog kamiona što bi mogla da bude potvrda da su ih zarobile ruske snage severno od Harkova prošle nedelje.

 

 


Autentičnost fotografije kao i kada je snimljena nije moguće nezavisno potvrditi i proveriti.

Druke i Huin se smatraju prvim Amerikancima koji su zarobljeni tokom ruske operacije u Ukrajini.

Američki Stejt department je porodici jednog od Amerikanaca nestalih u Ukrajini rekao da postoje potencijalni dokazi o hvatanju Drukea, ali nisu mogli da potvrde autentičnost fotografije, rekla je Bani Druke za CNN.

 

 


Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike