Vilijam i Kejt ignorisali Harija i Megan na misi u čast kraljice: Unuci Elizabete II sedeli na dva kraja katedrale (FOTO)

03.06.2022

15:02

0

Poslednje zajedničko javno pojavljivanje ove četvorke bilo je u Vestminsterskoj opatiji prilikom Službe Komonvelta u martu 2020

Vilijam i Kejt ignorisali Harija i Megan na misi u čast kraljice: Unuci Elizabete II sedeli na dva kraja katedrale (FOTO)
Tan2022-6-3_133032614_0 - Copyright Tanjug/AP Photo

Princ Vilijam, Kejt Midlton, princ Hari i Megan Markl prisustvovali su u danas Nacionalnoj službi za Dan zahvalnosti, doržanoj u čast britanske kraljice Elizabete II, na kojoj nisu sedeli ni blizu jedni drugima.

Vojvoda (39) i vojvotkinja od Kembridža (40) po dolasku su zauzeli svoja mesta na desnoj strani Katedrale Svetog Pavla.

Par je seo na istu klupu kao i princeza Ana, princ Čarls i Kamila Parker Bouls.

U redu preko puta njih vojvoda (37) i vojvotkinja od Saseksa (40) sedeli su sa princezom Evgenijom, princezom Beatris i njihovim muževima, Džekom Bruksbankom i Edoardom Mapeli Mozijem.

Prema fotografijama koje su do sada objavljene, čini se da američki posetioci nisu komunicirali sa Vilijamom i Midltonom.

Tanjug/AP Photo
Princ Vilijam i Kejt Midlton

Insajderi iz Palate rekli su za „Pejdž siks" u četvrtak da Čarlsovi sinovi ne planiraju da komuniciraju dok proslavljaju platinasti jubilej kraljice Elizabete II.

- U ovom trenutku, malo je verovatno da će se Hari i Megan i Vilijam i Kejt sastati tokom proslave jubileja. U ovom trenutku to nije planirano - rekao je neimenovani izvor.

Poslednje zajedničko javno pojavljivanje ove četvorke bilo je u Vestminsterskoj opatiji prilikom Službe Komonvelta u martu 2020, tri meseca nakon što su Hari i Markl objavili svoje planove da se povuku sa svojih viših kraljevskih dužnosti.

Nekoliko dana kasnije duo se preselio u Ameriku. Oni sada žive u Montesitu u Kaliforniji sa sinom Arčijem (3) i ćerkom Lilibet, starom 11 meseci, i zvanično su dali ostavke na svoje kraljevske uloge u februaru 2021.

Tanjug/AP Photo
 

Četvoročlana porodica otputovala je zajedno u Englesku prvi put u utorak kako bi pomogla u odavanju počasti 70 godina službe 96-godišnje kraljice.

Hari i Markl su gledali vojnu paradu Pozdrav bojama iz kancelarije general-majora, najverovatnije bez svoje dece. Arči i Lilibet nisu bili ni na današnjem bogosluženju.

Elizabeta II propustila je i tradicionalnu jubilarnu manifestaciju. Nakon što je prisustvovala paradi u četvrtak, kraljevski portparol je saopštio da ona neće biti na ovom događaju koji se organizuje u njenu čast.

- Kraljica je veoma uživala u današnjoj rođendanskoj paradi i preletu, ali je imala izvesne nelagodnosti - navodi se u saopštenju.

- Uzimajući u obzir putovanje i aktivnosti potrebne za učešće u sutrašnjoj Nacionalnoj službi zahvalnosti u katedrali Svetog Pavla, Njeno veličanstvo je sa velikom nevoljnošću zaključilo da neće prisustvovati tome - dodao je portparol.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike