Panika u Britaniji! Kraljica Elizabeta se ne oseća dobro, proslava prvi put bez nje

02.06.2022

20:15

0

Autor: 24sedam

Kraljica je trebalo da prisustvuje misi u katedrali Sent Pol drugog dana obeležavanja njenog platinastog jubileja, odnosno 70 godina na čelu kraljevine

Panika u Britaniji! Kraljica Elizabeta se ne oseća dobro, proslava prvi put bez nje
Tan2022-6-2_142836200_0 - Copyright Tanjug/Aaron Chown/Pool Photo via AP

Britanska kraljica Elizabeta Druga neće sutra prisustvovati obeležavanju Dana zahvalnosti prvi put u sedam decenija otkako je na čelu monarhije, a nakon neprijatnosti koju je danas osetila tokom pojavljivanja na vojnoj paradi, saopšteno je iz Bakingemske palate.

Kraljica je trebalo da prisustvuje misi u katedrali Sent Pol drugog dana obeležavanja njenog platinastog jubileja, odnosno 70 godina na čelu kraljevine, preneo je Rojters.

Ranije u toku dana ona se pojavila na terasi Bakingemske palate mašući hiljadama okupljenih.

Kraljica Elizabeta danas je učestvovala u proslavama "platinastog jubileja" kojima se obeležava njenih rekordnih 70 godina na britanskom tronu.

 

Danas se uz početak jubileja obeležava i 69. godišnjica krunisanja Elizabete, koja je postala kraljica nakon smrti svog oca DŽordža VI u februaru 1952. godine.

Proslave su počele vojnom paradom u centru Londona, a kraljica je pozdravila 1.500 vojnika i oficira sa balkona Bakingemske palate.

U podne je u čast kraljice u Londonu i širom Britanije vojska izvela počasni plotun, potom i počasni prelet avionima koje je kraljica gledala s balkona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike