Džonson pokušava da se izvadi na sve moguće načine zbog Partigejta: Bilo bi neodgovorno da podnesem ostavku usred ukrajinske krize

01.06.2022

17:41

0

Autor: N. Pavlović

Dok su drugi bili u lokdaunu, on se provodio

Džonson pokušava da se izvadi na sve moguće načine zbog Partigejta: Bilo bi neodgovorno da podnesem ostavku usred ukrajinske krize
AP22118327456373 - Copyright Rob Pinney/Pool via AP

Britanski premijer, Boris Džonson, rekao je da bi podnošenje ostavke zbog afere "Partigejt" bilo veoma neodgovorno u jeku ukrajinske krize i rastućih cena goriva.

- Razmišljao sam o svim ovim pitanjima i ne vidim da bi bilo odgovorno otići sada kada se događa toliko toga - rekao je Džonson, preneo je britanski Telegraf.

Istakao je da ostaje na poziciji premijera uprkos svim pozivima na njegovu ostavku jer se Britanija suočava sa velikim ekonomskim pritiscima i odgovara na "najveći rat u Evropi u poslednjih 80 godina".

Iako je utvrđeno da je više puta prekršio korona mere, prisustvujući žurkama koje su se održavale u njegovoj rezidenciji tokom strogog lokdauna, kazao je da je bio veoma iznenađen kada je saznao da će morati da plati kaznu zbog toga.

Izvinjavajući se zbog kršenja lokdauna, rekao je: "Meni je to izgledalo kao da se radi o radnim događajima, ja sam tamo bio kratko i bio sam veoma, veoma iznenađen kaznom".

Najmanje 43 torijevca su preispitivala Džonsonovu budućnost kao premijera, a 28 poslanika je zatražilo da odmah podnese ostavku nakon što su se pojavili izveštaji o partijanju zbog čega je čitava afera dobila naziv "Partigejt". 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike