Ubica iz Teksasa drugu poslao slike oružja i municije, pa izvršio masakr! Ubijeno čak 19 učenika i dva nastavnika (FOTO/VIDEO)

25.05.2022

07:35

0

Drug iz razreda teksaškog ubicerekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije pre nego što je krenuo u napad

Ubica iz Teksasa drugu poslao slike oružja i municije, pa izvršio masakr! Ubijeno čak 19 učenika i dva nastavnika (FOTO/VIDEO)
Tanjug/AP Photo/Ješica Hill

Najmanje 19 učenika od 7 do 10 godina i dve odrasle osobe ubijeni su kada je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu. Ubijen je i napadač.

Naime, učenik srednje škole u gradiću Juvalde, Salvador Ramos je nasumice pucao idući iz učionice u učionicu, naveli su u policiji.

Guverner Greg Abot precizirao je da je među ubijenima i jedan nastavnik, prenosi AP.

Drug iz razreda teksaškog ubicerekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije pre nego što je krenuo u napad.

Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio "blizak" sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Iksboks zajedno.

 

- Poslao bi mi poruku tu i tamo, a pre četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga: "Brate, šta će ti ovo?", odgovorio je: "Nemoj da brineš o tome". Nastavio je da mi šalje poruke tipa: "izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao", rekao je Ramosov prijatelj, a preneo je CNN.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismevala druga deca zbog odeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u poslednje vreme sve ređe viđan na časovima.

- Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju - dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, ređe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko meseci, na Ramosov predlog, igrali Xbox.

Meta uklonila Instagram nalog ubice

 

Kompanija Meta uklonila je Instagram nalog za koji su korisnici društvenih mreža rekli da je pripadao masovnom ubici Salvadoru Ramosu (18).

 

 

Meta nije potvrdila da je nalog povezan sa ubicom, međutim, na ugašenom nalogu "salv8dor_" postavljene su fotografije dve automatske puške AR15, samo tri dana pre smrtonosnog napada na osnovnu školu, preneo je CNN.

 

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti