Rusija objavila spisak glavnih neprijatelja: Jedna zvanično neutralna država je među njima (FOTO)

19.05.2022

21:55

0

Autor: 24sedam

To su glavni krivci za sadašnje nevolje i buduće krize širom sveta, napisao je Volodin

Rusija objavila spisak glavnih neprijatelja: Jedna zvanično neutralna država je među njima (FOTO)
auto litija srbi za ruse (9 - Copyright 24sedam/J.B.

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin objavio je na svom Telegram nalogu listu "neprijateljskih nacija", koje su rangirane prema broju antiruskih sankcija koje su uveli.

Na prvom mestu se nalaze Sjedinjene Američke Države sa 1.983 različite sankcije uvedene Rusiji. Na drugom mestu je Kanada, a zatim slede Švajcarska, Velika Britanija, EU kao jedinstvena celina, Australija i Japan.

 

 

- Uvođenjem nelegalnih sankcija Rusiji, ove države su izazvale skok cena energije i hrane. To su glavni krivci za sadašnje nevolje i buduće krize širom sveta - napisao je Volodin.

Podsetimo, ministar finansija Rusije Anton Siluanov je rekao da je ruska ekonomija prevazišla prvobitni šok od sankcija koje je uveo Zapad.

- Neće biti lako prevazići ograničenja, ali razborita finansijska i budžetska politika omogućiće zemlji da ih izdrži i održi finansijski suverenitet - rekao je on u sredu.

Ekonomija ne može da ignoriše režim sankcija, „ali neće biti tako teško kao što bi bilo da vlada nije preduzela odgovarajuće mere podrške“, rekao je Siluanov i dodao:

- Verujemo da je prvobitni šok prošao, iako su svi ti paketi sankcija još u pripremi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike