"Kijev sprema novu Buču": Moskva predstavila iskaze zarobljenih ukrajinskih vojnika

18.05.2022

21:33

0

Foto i video-materijali tog zločina bio bi podeljene zapadnim medijima i različitim internet sajtovima nakon što to mesto oslobode ruske snage

"Kijev sprema novu Buču": Moskva predstavila iskaze zarobljenih ukrajinskih vojnika
buča - Copyright AP Photo/Serhii Nuzhnenko

Kijevski režim pod rukovodstvom pokrovitelja sa Zapada sprema u mestu Konstantinovka u DNR provokaciju po scenariju iz Buče, izjavio je načelnik Centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

- Na osnovu iskaza zarobljenih ukrajinskih vojnika, kijevski režim, pod rukovodstvom zapadnih pokrovitelja, u Konstantinovki priprema novu provokaciju po scenariju iz Buče. U cilju realizacije te provokacije ekstremisti preobučeni u uniforme ruskih vojnika s belim povezima planiraju da pred kamerama pucaju u ukrajinske civile, naveo je Mizincev na brifingu.

Foto i video-materijali tog zločina bio bi podeljene zapadnim medijima i različitim internet sajtovima nakon što to mesto oslobode ruske snage.

Karakterom ovakvih provokacija, ističe Mizincev, precrtane su sve moralne norme, a sadašnji ukrajinski neonacisti, primenom nečovečnih metoda, postali su naslednici nacista iz Drugog svetskog rata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike