Ruske oligarhe kosi misteriozna smrt: Bivši glavni menadžer "Lukoila" umro u podrumu šamana!

10.05.2022

09:03

0

Subotin, bivši glavni menadžer ruske energetske kompanije "Lukoil", poslednji je od nekoliko ruskih oligarha koji je na sumnjiv način poginuo usred ruske invazije na Ukrajinu

Ruske oligarhe kosi misteriozna smrt: Bivši glavni menadžer "Lukoila" umro u podrumu šamana!
aleksandar subotin profimedia-0011105951 copy - Copyright Profimedia

Ruski oligarh Aleksandar Subotin preminuo je tokom vikenda pod misterioznim okolnostima u kući jednog šamana, prenose ruski mediji. Subotin, bivši glavni menadžer ruske energetske kompanije "Lukoil", poslednji je od nekoliko ruskih oligarha koji je na sumnjiv način poginuo usred ruske invazije na Ukrajinu.

On je pronađen mrtav u podrumu kuće jednog šamana u Mitiščiju, gradu severoistočno od glavnog grada Moskve, u nedelju nakon što je pretrpeo očigledno srčani udar, javio je ruski medij TASS.

Milijarder je navodno otišao u šamanov dom "u stanju teške alkoholizma i opijenosti dan pre" njegove smrti, rekao je izvor za TASS. Njegovo telo je otkriveno u prostoriji u podrumu koja se navodno koristila za "jamajčanske vudu rituale".

Lokalne novine objavile su da je Subotin otišao kod šamana u potrazi za lekom za mamurluk, koji je navodno uključivao otrov za žabe. Međutim, ove tvrdnje nisu potvrđene od strane organa reda, a ostali detalji o tome šta je uzrokovalo njegovu smrt ostali su nepoznati.

Istražitelji će takođe sprovesti istragu o tome da li je droga bila prisutna u njegovoj krvi kada je umro, piše "newsweek".

Njegova smrt dolazi samo nekoliko meseci nakon što je "Lukoil" pozvao na brzi prekid rata između Rusije i Ukrajine. "Lukoil" upravlja benzinskim pumpama u 11 država širom SAD, koje su zabranile uvoz ruske nafte u pokušaju da izvrši pritisak na ruskog predsednika Vladimira Putina da okonča invaziju. Subotin se pridružuje rastućoj listi ruskih oligarha koji su umrli od početka invazije krajem februara.

Još misterioznih smrti...

Telo Sergeja Protosenje, koji je radio kao top menadžer u drugoj ruskoj energetskoj kompaniji "Novatek", pronađeno je obešeno u bašti iznajmljene vile u Španiji 22. aprila. Njegova supruga i ćerka pronađene su mrtve u krevetima sa ubodnim ranama. Vlasti su istraživale da li se obesioi ili je mesto zločina inscenirano tako da liči na ubistvo-samoubistvo.

Dan ranije, Vladislav Avajev, bivši potpredsednik Gasprombanke, pronađen je mrtav u svom stanu u Moskvi, zajedno sa suprugom i ćerkom. Istražitelji veruju da je pucao u svoju porodicu pre nego što se ubio, pošto je stan bio zaključan iznutra.

 

Avajev je radio kao visoki izvršni direktor u Gasprombanci, ključnom delu Putinove šeme za naplaćivanje gasa u rubljama, kako bi uzvratio sankcije Zapadu.

Ovaj 51-godišnjak je napustio radno mesto potpredsednika u privatnoj banci, ali nije jasno da li je zadržao veze sa njom.

Ranije je bio zamenik šefa glavnog odeljenja u Putinovoj administraciji Kremlja. Ipak, bogatstvo je stekao zahvaljujući svojoj građevinskoj kompaniji.

Jedna od teorija je da je došlo do izliva ljubomore, nakon što je Avajev vozač otkrio da je Jelena u petom mesecu trudnoće. Međutim, izveštaji su dvosmisleni o tome da li je ta žena bila uopšte trudna.

Drugi izveštaji sugerišu da je bogati bivši bankar otkrio da njegova žena ima aferu, a da je vozač dao otkaz.

Uz to postoje tvrdnje da je par bio umešan u sudski spor u vezi sa finansijskim pitanjima. Ali istražni izvori kažu da se istražuju brojni tragovi.

Smrt t Aleksandra Tjuljakova

Zamenik generalnog direktora "Gaspromovog" Jedinstvenog centra za poravnanje (UCC) za korporativnu bezbednost Aleksandar Tjuljakov pronađen je mrtav u vikendici u blizini Sankt Peterburga 25. februara.

Dana 24. marta, Vasilij Melnikov, koji je radio za medicinsku firmu "Med Storm", navodno je umro u svom stanu zajedno sa svojom ženom i dvojicom sinova.

Istražitelji su zaključili da je Melnikov nožem izbo svoju porodicu pre nego što se ubio, ali ukrajinski mediji sugerišu da je mogao da se sukobi sa bivšim poslovnim partnerom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike