Pobeda nižeg staleža: Siromašan narod u SAD konačno naterao Bajdena na neku vrstu olakšice

10.05.2022

04:45

0

Prema Beloj kući, 20 internet kompanija koje su pristale da snize svoje cene za kvalifikovane potrošače pružaju usluge u oblastima u kojima živi 80 odsto stanovništva SAD, uključujući 50 odsto ruralnog stanovništva

Pobeda nižeg staleža: Siromašan narod u SAD konačno naterao Bajdena na neku vrstu olakšice
bajden2 - Copyright AP Photo/Thibault Camus

Bajdenova administracija saopštila je da se 20 internet kompanija složilo da pruže usluge s popustom ljudima sa niskim primanjima, što je program koji bi efektivno mogao da učini desetine miliona domaćinstava kvalifikovanim za besplatne usluge kroz već postojeću federalnu subvenciju.

Infrastrukturni paket od bilion dolara koji je Kongres usvojio prošle godine uključivao je finansiranje od 14,2 milijarde dolara za Program pristupačne veze, koji obezbeđuje 30 dolara mesečnih subvencija (75 dolara u plemenskim oblastima) za internet usluge za milione domaćinstava sa nižim prihodima.

Sa novom obavezom internet provajdera, oko 48 miliona domaćinstava će imati pravo na mesečne planove od 30 dolara za uslugu od 100 megabita u sekundi ili veću brzinu — čime će internet usluga biti potpuno plaćena vladinom subvencijom ako se prijave za neku od provajderi koji učestvuju u programu.

Bajden je, tokom svog mandata u Beloj kući i insistiranja na zakonu o infrastrukturi, proširio pristup brzom internetu u ruralnim oblastima i oblastima sa niskim prihodima prioritet. 

Više puta je govorio o porodicama sa niskim primanjima koje su se borile da pronađu pouzdan wi-fi, kako bi njihova deca mogla da učestvuju u školovanju na daljinu i da urade domaće zadatke rano u pandemiji koronavirusa.

- Ako to ranije nismo znali, sada znamo: Brzi internet je od suštinskog značaja - rekao je demokratski predsednik tokom događaja u Beloj kući prošlog meseca.

Prema Beloj kući, 20 internet kompanija koje su pristale da snize svoje cene za kvalifikovane potrošače pružaju usluge u oblastima u kojima živi 80 odsto stanovništva SAD, uključujući 50 odsto ruralnog stanovništva.

Kompanije učesnice koje nude usluge na plemenskim zemljama daju stope od 75 dolara u tim oblastima, što je ekvivalent subvenciji savezne vlade u tim oblastima.

Američka domaćinstva imaju pravo na subvencije kroz Program pristupačne povezanosti ako je njihov prihod na ili ispod 200% federalnog nivoa siromaštva, ili ako član njihove porodice učestvuje u jednom od nekoliko programa, uključujući Program dodatne pomoći u ishrani (SNAP), Federalna javna stambena pomoć (FPHA) i boračka penzija i naknada za preživele.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike