Let mogao da bude koban: Princ Hari i Megan Markl se jedva izvukli – grom im pogodio avion

05.05.2022

16:05

0

Autor: 24sedam

Privatni avion Megan Markl i princa Harija 2018. je pogodio grom, a šteta na avionu je bila toliko velika da su ga jedva popravili

Let mogao da bude koban: Princ Hari i Megan Markl se jedva izvukli – grom im pogodio avion
Megan Markl i princ Hari Profimedia - Copyright Profimedia

Privatni avion Megan Markl i princa Harija 2018. je pogodio grom, a šteta na avionu je bila toliko velika da su ga jedva popravili.

Megan Markl i princ Hari jednom prilikom su, tokom leta, jedva izvukli živu glavu. Kraljevski par je leteo u Amsterdam na zabavu kada je u luksuzni "dasault falkon 7X", vredan 40 milijona funti, udario grom. Incident je bio zastrašujuće blizu navigacijske opreme vazduhoplova.

Srećom, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa izbegli su ovu tragediju u septembru 2018. i stigli na aerodrom Šiphol nepovređeni. Avion su iznajmili za više od 23.500 evra kako bi prisustvovali događaju u Holandiji, na kojem su bili i Edi Redmejn, Nik Grimšo i Džena Kolman.

Dasault falkon 7X/Foto: Wikipedia
 

Avion je tada navodno bio prizemljen na devet dana jer je bio podvrgnut popravci, a "San" prenosi da je bio opremljen novim belim nosnim konusom. Smatra se da su se Hari i Megan ukrcali na aerodromu London Oksford, koji je u privatnom vlasništvu, a nalazi se na 22 kilometra od njihove bivše rezidencije u Frogmor Kotidžu.

Nakon što su odleteli 21. septembra, rekli su da su dva dana kasnije putovali mlaznjakom koji ih je odvezao kući. Činilo se da je noviji let za Holandiju prošlog meseca bio manje dramatičan.

Podsetimo, Saseksovi su odseli u hotelu Hilton s pet zvezdica u centru Haga za vreme trajanja Igara nepobedivih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike