Stoun izneo jezivu pretpostavku: SAD mogu izvesti nuklearnu provokaciju u Donbasu i za nju okriviti Rusiju

04.05.2022

20:22

0

Autor: 24sedam

Slavni američki režiser smatra da pri razvoju situacije u Ukrajini i povodom nje po najgorem scenariju može da organizuje nuklearnu provokaciju u Donbasu

Stoun izneo jezivu pretpostavku: SAD mogu izvesti nuklearnu provokaciju u Donbasu i za nju okriviti Rusiju
Dokumentarni film "Razgovori sa Putinom" - Copyright Promo/MCF

Slavni američki režiser – oskarovac Oliver Stoun – smatra da pri razvoju situacije u Ukrajini i povodom nje po najgorem scenariju, rukovodstvo Sjedinjenih Država može da organizuje nuklearnu provokaciju u Donbasu kako bi za nju okrivilo Rusiju.

- Pitam se da li SAD stvaraju uslove za nuklearnu eksploziju velike snage a nepoznatog porekla – negde u Donbasu – od koje bi poginule hiljade Ukrajinaca? Naravno, ako se ovo, ne daj Bože, desi, ceo svet će, poput Pavlovljevog dresiranog psa, za to okriviti Rusiju. Ta krivica je već unapred utvrđena, bez obzira ko pritisne dugme - rekao je oskarovac.

AP Photo/Francisco Seco
 

Stoun je navedenom dodao da su zapadni mediji, po nalogu američkih i evropskih političara, od 2014. godine namerno zatvarali oči i nisu izveštavali o ratnim zločinima nad civilima u Ukrajini, proglašavajući Rusiju za agresora i krivca u svakoj fazi ukrajinske krize.

Po njegovom mišljenju, svrha informacionog rata koji Zapad „vešto i grubom silom“ vodi protiv Moskve je da navede svetsku zajednicu da poveruje da „Rusija u svakom slučaju može biti kriva, ma koliko to apsurdno zvučalo“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike