Demonstranti blokirali ulice Jerevana i parlament, uzvikivali "Jermenija bez Nikol", napravili potpuni kolaps u gradu! (VIDEO/FOTO)

04.05.2022

15:58

0

Opoziciona grupa koju vodi bivši šef službe državne bezbednosti okupila se ispred ministarstva spoljnih poslova sa porukom da će "osloboditi jermenske diplomate da bi služili svojoj zemlji"

Demonstranti blokirali ulice Jerevana i parlament, uzvikivali "Jermenija bez Nikol", napravili potpuni kolaps u gradu! (VIDEO/FOTO)
profimedia-0688607018 - Copyright Profimedia

Pošto su prvo blokirali glavne ulice u prestonici Jermenije Jerevanu, demonstranti su se okupili ispred parlamenta, na Trgu Francuska kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo dok je predsednik vlade Jermenije Nikol Pašinijan držao vatreni govor pred poslanicima.

Opozicioni aktivisti još od jutros blokiraju centralne ulice Jerevana i traže da premijer podnese ostavku, a protesti se prenose uživo na nekim lokalnim informativnim portalima, preneo je ranije TASS.

Na Trgu Francuska demonstranti su uzvikivali "Jermenija bez Nikol" i "Odlazi", mašući jermenskim trobojkama.

- Imamo samo o jednoj stvari da razgovaramo sa vladom, a to je njen brz odlazak - poručio je Iškan Sagateljan, jedan od opozicionih lidera.

Profimedia
Nikol Pašinjan

Opoziciona grupa koju vodi bivši šef službe državne bezbednosti okupila se ispred ministarstva spoljnih poslova sa porukom da će "osloboditi jermenske diplomate da bi služili svojoj zemlji".

Protest opozicije bio je najglasniji je dok je Pašinijan držao vatreni govor u parlametnu, optužujući neke poslanike.

 

 

Nezadovoljni opozicioni poslanici krenuli su da napuštaju parlament tokom njegovog govora, preneo je Rojters.

 

 

- Bežite, kao i uvek bežite - govorio je povišenim glasom Pašanijan poslanicima koji su krenuli da napuštaju sednicu, dok su mu njegove pristalice aplaudirale.

Pašinijan se suočio sa teškim kritikama otkako je Jermenija poražena od Azerbejdžana u šestonedeljnom ratu 2020. godine, kada je izgubila značajne teritorije u spornom regionu Nagorno-Karabah i oko njega.

 

 

Jermenska opozicija je na ulicama Jerevana od ponedeljka, opozicione grupe su blokirale centralne delove grada, a specijalne policijske snage već dva dana privode demonstrante.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike