Kriza dovela do neviđene bizarnosti: Iznajmljuju kovčege za sahrane, a posle toga - kutija ili kremacija!?

02.05.2022

21:01

0

Autor: A. B.

Nacionalna asocijacija direktora pogreba rekla je da sve veći broj pogrebnih kompanija nudi kovčege koji mogu da budu opremljeni uklonjivom oblogom, tako da se mogu iznajmiti i ponovo koristiti

Kriza dovela do neviđene bizarnosti: Iznajmljuju kovčege za sahrane, a posle toga - kutija ili kremacija!?
kovčeg kovčezi - Copyright Pixabay

Porodicama sada direktori pogreba u Velikoj Britaniji nude kovčege za iznajmljivanje kako bi im pomogli da uštede novac usred krize.

Kovčezi često mogu biti skupi, a sahrane u celini, nagomilavajući račune koji se ponekad teško izmiruju.

Sada, pošto su budžeti rastegnuti do krajnjih granica zbog rasta cena goriva i energije i povećanja poreza, plaćanje skupe sahrane može stvoriti dodatni pritisak na porodice, piše "Metro".

Nacionalna asocijacija direktora pogreba rekla je da sve veći broj pogrebnih kompanija nudi kovčege koji mogu da budu opremljeni uklonjivom oblogom, tako da se mogu iznajmiti i ponovo koristiti. 

- Postoji mnogo načina da se troškovi sahrane zadrže u okviru budžeta, a da budu posebni. Pod uslovom da je jasno šta se pruža, ovo je jedan od nekoliko dostupnih izbora koji mogu pomoći porodicama. Iznajmljeni kovčezi se koriste u službi, pa čak i u sahrani, ali se kasnije uklanjaju, a pokojnik se kasnije kremira ili polaže u drvenu ili kartonsku podlogu - izjavio je portparol.

- Ako možemo da iznajmimo predmete za druge događaje kao što su brakovi, zašto onda ne i smrt? Cilj mi je da kovčege od vrbe učinim dostupnim porodicama sa nižim primanjima bez kompromisa po pitanju kvaliteta - rekla je Sofija Kembel, osnivač i vlasnik pogrebne firme "Woven Farewell".

Američka firma "Everplans", koja nudi iznajmljene kovčege, na svojoj veb stranici kaže:

"Kovčeg za iznajmljivanje je kovčeg koji ima uklonjivu unutrašnjost. Telo je postavljeno u jednostavnu drvenu kutiju, a kutija je smeštena unutar kovčega, dajući izgled da je telo zapravo u kovčegu. Ustvari, telo nikada ne dodiruje kovčeg, a drvena kutija se lako uklanja nakon službe. Telo se zatim može sahraniti ili kremirati u jednostavnoj drvenoj kutiji, a pogrebna služba može ponovo da koristi iznajmljeni kovčeg."

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Metro

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike