Optužnica protiv državne tužiteljke Ukrajine: "Izdala je sopstveni narod, u toj zemlji vlada bezakonje dok ona pred tim zatvara oči"

27.04.2022

21:01

0

"Rusija se trudi da Ukrajina postane mirna, slobodna i suverena država bez nacističke ideologije"

Optužnica protiv državne tužiteljke Ukrajine: "Izdala je sopstveni narod, u toj zemlji vlada bezakonje dok ona pred tim zatvara oči"
AP18117505299497 - Copyright Michael Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin je pozvao danas ruske službe za sprovođenje zakona da državnog tužioca Ukrajine Irinu Venediktovu tretiraju kao odgovornu za podizanje optužnice protiv predsedavajućeg Dume i 418 poslanika Donjeg doma ruskog parlamenta zbog navodnog ugoržavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine.

- Rusija se trudi da Ukrajina postane mirna, slobodna i suverena država bez nacističke ideologije. Ruske agencije za sprovođenje zakona treba da analiziraju tužbu ukrajinskog državnog tužioca protiv poslanika Državne dume i da je privedu zakonu, napisao je danas Volodin na svom Telegram kanalu u sredu, prenosi TASS.

Predsednik državne Dume smatra da je tužilac Irina Venediktova "izdala sopstveni narod" jer u toj zemlji vlada bezakonje dok ona pred tim zatvara oči.

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je danas da su donete sve odluke po pitanju munjevitog udara u slučaju pretnje strateškoj bezbednosti Rusije.

- Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini i bude stvarao pretnju strateškog karaktera – udar će biti munjevit, upozorio je ruski lider.

Kako je istakao, Moskva će u tu svrhu upotrebiti sredstva koja ne poseduju njeni protivnici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike