Džihadista planirao da digne u vazduh prugu na Krimu: FSB osujetio teroristički napad (FOTO)

21.04.2022

09:30

0

Oduzete dve improvizovane eksplozivne naprave ukupne težine tri kilograma

Džihadista planirao da digne u vazduh prugu na Krimu: FSB osujetio teroristički napad (FOTO)
krim-fsb - Copyright Profimedia/Russian Federal Security Service/TASS

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) sprečila je pristalicu Islamske države da izvrši teroristički napad na železničku prugu na Krimu, saopštio je danas FSB.

- Federalna služba bezbednosti na Krimu osujetila je teroristički napad. Državljanin Rusije, pristalica međunarodne terorističke organizacije Islamska država, priveden je u Simferopolju. On se spremao da digne u vazduh železničku prugu po instrukcijama vođa krimskotatarskog dobrovoljačkog bataljona koji je učestvovao u vojnim aktivnostima protiv Oružanih snaga Rusije u Ukrajini - navodi se u saopštenju FSB.

Profimedia/Russian Federal Security Service/TASS
 

Navodi se da su iz kuće privedenog oduzete dve improvizovane eksplozivne naprave ukupne težine tri kilograma, dva električna detonatora, uputstva za postavljanje bombi duž železničkih pruga, ekstremisticka literatura, zastava Krimskih bataljona i propagandni leci.

Dodaje se da je protiv njega pokrenut postupak po članovima Krivičnog zakonika Rusije (pripreme za teroristički napad, nedozvoljeno držanje eksploziva i eksplozivnih naprava).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike