Superjahta "Dilibar" zaplenjena prebogatom ruskom oligarhu: Nemci od Ališera Usmanova oteli nešto posebno (VIDEO)

16.04.2022

14:42

0

Autor: M. Vu.

Jahta se vodi na Ališerovu sestru, Gulbakor Ismailovu, ali detektivi su otkrili ipak, da ova "morska lepotica", pripada vlasniku ruske metalurške kompanije Metaloinvest

Superjahta "Dilibar" zaplenjena prebogatom ruskom oligarhu: Nemci od Ališera Usmanova oteli nešto posebno (VIDEO)
Dilbar_yacht - Copyright Foto: Wikipedia

- Najveća superjahta ikada "Dilibar" je zaplenjena u Nemačkoj i njen vlasnik je ruski oligarh Ališer Usmanov - ova vest je pod oznakom "hitno" objavljena pre par dana u svim svetskim medijima. Međutim, ovaj luksuzni brod je zaista "nešto posebno".

Jahta se vodi na Ališerovu sestru, Gulbakor Ismailovu, ali detektivi su otkrili ipak, da ova "morska lepotica", pripada vlasniku ruske metalurške kompanije Metaloinvest, izdavačke kuće Komersant i drugog najvećeg ruskog mobilnog operatera MegaFona.

 

 

Ko je Ališer Usmanov?

Ališer Usmanov je jedan od 25 glavnih ruskih oligarha povezanih sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Nekada je bio jedan od većih deoničara fudbalskog kluba Arsenal, a danas je sponzorski povezan sa Evertonom koji je raskinuo sve ugovore sa njim čim su mu uvedene sankcije.  Njegovo bogatstvo procenjuje se na 13.4 milijarde dolara, što ga čini jednim od najbogatijih Rusa.

Foto: Wikipedia
 

Zbog čega je superjahta Dilibar nešto posebno?

Jahta je dugačka 156 metara i teška 15.917 tona, njom upravlja posada koja broji čak 92 člana. Važi za najveću jahtu na svetu. Njena vrednost iznosi vrtoglavih 600 miliona dolara, izgradnja je trajala čak 52 meseca! Ime je dobila po majci Usmanova i u sebi sadrži kozmetički salon, saunu, teretanu i najveći bazen ikada napravljen na jednoj jahti. Ima 12 apartmana i može da ugosti 24 osobe.

Mistika koja okružuje ovu jahtu je ono što je čini još privlačnijom. Znamo da ima dva heliodroma i 4.100 m2 prostora enterijera, ali svi drugi detalji koji se tiču njene konstrukcije i izgleda su ostali nepoznati.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike