Još jedna superjahta na udaru: FBI i španska policija upali na "Tango" ruskog milijardera (FOTO)

04.04.2022

09:38

0

Jahta, duga 78 metara, predmet je policijske istrage

Još jedna superjahta na udaru: FBI i španska policija upali na "Tango" ruskog milijardera (FOTO)
Ilustracija - Copyright AP Photo/Francisco Ubilla

Američki federalni agenti i španska civilna garda pretraživali su danas kod Balearskih ostrva u Sredozemnom moru jahtu u vlasništvu ruskog milijardera Viktora Vekselberga, bliskog saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pripadnici policije ušli su na jahtu u marini Real u luci Palma de Majorka, glavnom gradu španskih Balearskih ostrva u Sredozemnom moru.

AP Photo/Francisco Ubilla
 

Novinari AP na mestu događaja videli su policiju kako u ranim jutarnjim časovima ulazi i izlazi iz broda, a i portparol španske civilne garde, koji je zahtevao anonimnost, potvrdio je da su službenici španske policije i FBI od jutros u marini gde pretresaju jahtu ruskog milijardera.

Izvor iz Civilne garde rekao je da je jahta "Tango" dužine 78 metara, pod zastavom Kukovih ostrva, vredna oko 120 miliona dolara, predmet policijske istrage.

AP Photo/Francisco Ubilla
 

Ovaj brod je vlasništvo ruskog oligarha Viktora Vekselberga, koji je na čelu moskovske Renova grupe, konglomerata koji se bavi metalima, rudarstvom i tehnologijom, navodi se u dokumentima američkog ministarstva finansija.

Sva Vekselbergova imovina u SAD je zamrznuta i američkim kompanijama je zabranjeno da posluju sa njim i njegovim poslovnim entitetima.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike