Rusija zabranila ulazak Borisu Džonsonu! (VIDEO)

16.04.2022

09:58

0

Na listi su britanski državljani kojima je zabranjen ulazak u Rusiju

Rusija zabranila ulazak Borisu Džonsonu! (VIDEO)
džonson - Copyright AP Photo/Frank Augstein

Rusija odgovara na sankcije Londona – na rusku „stop listu“ uključeni su ključni članovi britanske Vlade i niz političara, uključujući premijera zemlje Borisa Džonsona i ministarku spoljnih poslova Elizabet Tras, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

- U vezi sa neviđenim neprijateljskim postupcima Vlade Velike Britanije koji su se, konkretno, manifestovali kroz uvođenje sankcija protiv najviših zvaničnika Rusije, doneta je odluka da se na rusku 'stop listu' uvrste ključni članovi britanske Vlade i niz političara - navodi se u saopštenju.

Na listi su britanski državljani kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. Među njima su premijer Boris Džonson, ministarka spoljnih poslova Liz Tras, ministar odbrane Ben Volas, kao i ministar pravde Dominik Rab, ministar finansija Riši Sunak, ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel.

Rusko ministarstvo ocenjuje da britansko rukovodstvo namerno zaoštrava situaciju oko Ukrajine, upumpavajući u Ukrajinu ubojito oružje i koordinirajući slične napore NATO-a.

- Neprihvatljivo je i podstrekavanje Londona, koji snažno podstiče ne samo svoje zapadne saveznike, već i druge zemlje na uvođenje širokih antiruskih sankcija, koje su, međutim, besmislene i kontraproduktivne - ističe ruski MSP.

Spisak persona non grata

Premijer Boris Džonson, ministar pravde Dominik Rab, ministarka spoljnih poslova Elizabet Tras, ministar odbrane Ben Volas, ministar saobraćaja Grant Šaps, ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel, ministar finansija Riši Sunak, ministar za preduzetništvo, energetiku i industrijsku strategiju Kvazi Kvarteng, ministarka za digitalizaciju, kulturu, medije i sport Nadin Doris, zamenik ministra odbrane Džejms Hipi, premijerka Škotske Nikla Sterdžen, državni tužilac Engleske i Velsa Suela Braverman i konzervativna poslanica i bivša britanska premijerka Tereza Mej.

Rusko ministarsvo navodi da će u najskorije vreme ta lista biti proširena i na britanske političare i parlamentarce koji, kako je navedeno, "doprinose raspirivanju antiruske histerije, podstiču „kolektivni Zapad” da koristi jezik pretnji u dijalogu sa Moskvom i besramno huškaju kijevski neonacistički režim".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike