Nemačka na nogama: "Pala" grupa koja je planirala filmsku otmicu ministra zdravlja!

14.04.2022

23:12

0

Autor: A. B.

Uhapšena su četvorica osumnjičenih. Istraga protiv grupe počela je u oktobru

Nemačka na nogama: "Pala" grupa koja je planirala filmsku otmicu ministra zdravlja!
Profimedia

Nemački istražitelji pretražili su imovinu u devet različitih država povezanih sa članovima grupe za koju se sumnja da je planirala da podmetne eksploziv i kidnapuje "poznate javne ličnosti", uključujući ministra zdravlja te zemlje, Karla Lauterbaha.

Tužioci u Koblencu u zapadnoj Nemačkoj rekli su da su u sredu izvršene racije na ukupno 20 imanja, sa oko 270 policajaca, uključujući specijalne policijske jedinice.

Navodi se da su osumnjičeni u grupi za ćaskanje "Vereinte Patrioten" (Ujedinjene patriote) povezani sa protestima protiv ograničenja korona virusa i sa takozvanim pokretom "Reichsburger", koji odbacuje autoritet države.

Ministar zdravlja Karl Lauterbah rekao je da ga neće "ometati" navodne pretnje.

- Neki koji ne priznaju kovid ne bore se protiv vakcinacija ili zahteva za koronavirus. Oni se bore protiv našeg osnovnog demokratskog poretka - rekao je on za Bild.

Protiv 12 ljudi iz grupe za ćaskanje vodi se istraga zbog pripremanja teškog akta nasilja kojim se ugrožava država i kršenja zakona o oružju.

Oni su optuženi da su nameravali da unište objekte za snabdevanje električnom energijom kako bi izazvali nestanak struje širom zemlje i izazvali "uslove nalik građanskom ratu", saopštila je kancelarija državnog tužioca Rajnland-Falačka.

Tokom pretresa policija je zaplenila oružje, municiju, gotovinu, zlatne poluge i srebrni novac.

Uhapšena su četvorica osumnjičenih. Istraga protiv grupe počela je u oktobru.

BONUS VIDEO:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: The New Daily

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti