Moskva će adekvatno odgovoriti: Šest diplomata proterano iz Pariza, Rusija će odmah reagovati!

12.04.2022

08:33

0

Autor: J.B.O.

Zamenik ambasadora je 11. aprila pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Francuske, gde je obavešten o proterivanju šest službenika ambasade

Moskva će adekvatno odgovoriti: Šest diplomata proterano iz Pariza, Rusija će odmah reagovati!
eiffel-tower-g4f24b0a4a_1920 - Copyright Pixabay

Rusija će pružiti Francuskoj srazmeran odgovor na proterivanje ruskih diplomata, saopštila je pres-služba ruske ambasade u Parizu.

Ambasada Rusije u Francuskoj potvrdila je odluku francuskih vlasti o proterivanju šest ruskih diplomata.

- Zamenik ambasadora je 11. aprila pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Francuske, gde je obavešten o proterivanju šest službenika ambasade. Izražen je snažan protest sa ruske strane u vezi sa neprijateljskim postupkom francuskih vlasti, što će neminovno biti praćeno srazmernim odgovorom - navodi se u saopštenju pres-službe ambasade.

Da podsetimo, francusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da je Pariz odlučio da protera više ruskih diplomata, čije aktivnosti, po mišljenju vlasti, protivreče bezbednosnim interesima zemlje.

S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da će ruska strana odgovoriti na novu odluku Pariza, a zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško ocenio je da je proterivanje ruskih diplomata iz evropskih zemalja unapred dogovorena kampanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike