Od danas, oni su persone non-grata: Šest ruskih diplomata proterano iz Francuske

11.04.2022

19:33

0

Potvrdilo francusko Ministarstvo spoljnih poslova

Od danas, oni su persone non-grata: Šest ruskih diplomata proterano iz Francuske
paris-g3e019fe5a_1280 - Copyright Pixabay

Francuska je proglasila šest ruskih diplomata personama non grata nakon što je istraga domaćih obaveštajnih službi zaključila da "rade protiv francuskih nacionalnih interesa", saopštilo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Nakon veoma duge istrage Generalni direktorat za unutrašnju bezbednost (DGSI) je u nedelju 10. aprila otkrio tajnu operaciju koju su izvele ruske obaveštajne službe na našoj teritoriji", navodi se u saopštenju francuskog Ministarstva bez preciziranja o kojoj je operaciji reč - preneo je Rojters.

Šest ruskih agenata koji su delovali kao navodne diplomate i čije su se aktivnosti pokazale u suprotnosti sa našim nacionalnim interesima proglašeno je personama non grata, saopštilo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nehamer razgovarao sa Putinom

Austrijski kancelar Karl Nehamer postao je u ponedeljak prvi evropski lider koji je posetio Moskvu i sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom od početka oslobodilačke operacije 24. februara.

Kancelar je dodao da je "jasno stavio do znanja Putinu da će sankcije protiv Rusije biti nastavljene, pa čak i snažnije, sve dok ljudi u Ukrajini umiru".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike