Deset godina na vlasti Kim Džong Una: Otvorena izložba njegovih "besmrtnih dostignuća" (FOTO)

11.04.2022

07:32

0

Severna Koreja odaje počast velikom lideru

Deset godina na vlasti Kim Džong Una: Otvorena izložba njegovih "besmrtnih dostignuća" (FOTO)
severna-koreja-muzej - Copyright Profimedia

Povodom desete godišnjice od dolaska lidera Kim Džong Una na vlast, u Severnoj Koreji je predstavljena nova izložba u Muzeju korejske revolucije.

U muzeju će biti izložene fotografije i video-snimci najvećih "dostignuća besmrtnog Kimovog rukovodstva" od 2016. godine, kada je na kongresu vladajuće Radničke partije obećao da će izgraditi odgovornu državu sa nuklearnim oružjem, prenela je državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

U muzeju će biti izloženo i pismo iz novembra 2017. godine u kojem je Kim proglasio da je Severna Koreja završila razvoj "državne nuklearne sile" posle testiranja nove interkontinentalne balističke rakete, prenosi Jonhap.

Prethodnog dana, u čast lidera, održan je nacionalni sastanak na kojem je konstatovano da je Kim Džong Un zemlji doneo status vojne sile opremljene svemoćnim vizičkim sredstvima samoodbrane.

Kim je formalno stupio na vlast kao prvi sekretar vladajuće partije 11. aprila 2012. godine, nakon smrti svog oca Kim Džong Ila u decembru 2011. godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike