Tunis na nogama: Demonstranti optužuju predsednika da je uveo "vlast jednog čoveka" (VIDEO)

10.04.2022

15:13

0

Mnogi poslanici u parlamentu učestvovali su u današnjem protestu

Tunis na nogama: Demonstranti optužuju predsednika da je uveo "vlast jednog čoveka" (VIDEO)
tunis1 - Copyright AP Photo/Hassene Dridi

Građani Tunisa protestovali su danas protiv predsednika Kaisa Sajeda, optužujući ga da je uveo vlast jednog čoveka u toj severnoafričkoj zemlji nakon što je prošlog meseca raspustio parlament.

- Suočavamo se sa propalom diktaturom koja zemlju vodi u ekonomsku katastrofu. Nastavićemo da protestujemo na ulicama sve dok ne bude primoran da poništi svoje odluke - rekao je jedan od aktivista na protestu.

Mnogi poslanici u parlamentu učestvovali su u današnjem protestu, koji je održan uz veliko prisustvo policijskih snaga zaduženih za suzbijanje nereda.

AP Photo/Hassene Dridi
 

- Nastavićemo da se odupiremo puču i nećemo se povući. Nećemo prihvatiti ovu diktaturu - rekla je jedna od dvoje zamenika predsednika parlamenta Samira Čauči.

Politička kriza u zemlji intenzivirana je prošlog meseca kada je više od polovine poslanika održalo onlajn sednicu kako bi poništili Sajedove uredbe.

Posle prošlomesečne onlajn sednice, koju je Saied raspustio, policija je pozvala na ispitivanje glavnog opozicionog lidera Rejčeda Ganučija i druge poslanike, što je izazvalo kritike iz inostranstva, ali kritike i u samoj zemlji.

Inače, otkad je Sajed došao na vlast, prate ga nemiri u zemlji, a situacija bila posebno kritična prošlog leta.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike