Putin vidno potresen na pomenu Žirinovskom: Doneo buket crvenih ruža i uradio još samo ovo (VIDEO)

08.04.2022

10:35

0

Vladimir Žirinovski preminuo je u 75. godini

Putin vidno potresen na pomenu Žirinovskom: Doneo buket crvenih ruža i uradio još samo ovo (VIDEO)
vladimir putin - Copyright printscreen/twitter/MateuszSobiera3

Ruski predsednik Vladimir Putin oprostio se u Domu sindikata u Moskvi od predsednika Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimira Žirinovskog.


Putin je došao sa buketom crvenih ruža na oproštajnu ceremoniju u čast Žirinovskog, koja je održan uz učešće gardista Predsedničkog puka, javlja RIA Novosti.

 


Prethodno je ruski patrijarh Kiril služio opelo Žirinovskom u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

 

 

Ruski predsednik se ranije oprostio od lidera Liberalno-demokratske partije rečima:

- Vladimir Žirinovski je bio iskusan političar, energično ljudsko biće otvoreno za komunikaciju, živopisan govornik. Osnivač i stalni lider jedne od najstarijih partija u zemlji, učinio je mnogo za nastanak i razvoj ruskog parlamentarizma, domaćeg zakonodavstva, iskreno je težio da doprinese rešavanju najvažnijih opštenarodnih zadataka - navodi se u Putinovom saopštenju.

Žirinovski je preminuo je 6. aprila. Početkom februara hospitalizovan je sa dijagnozom infekcije koronavirusom i od tada je bio u bolnici.

LDPR je osnovao 1990. godine, a ranije je bio i potpredsednik Dume. Partija koju je predvodio Žirinovski je četvrta po jačini u ruskom parlamentu sa 21 poslaničkim mestom.

Žirinovski je bivši zamenik predsednika Dume, a u parlamentu je bio od 1993. godine. Ranije je proglašen počasnim građaninom beogradske opštine Zemun.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike